Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, luni după-amiază

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, luni după-amiază

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o atenționare de tip cod galben, vizând perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, pentru mare parte a teritoriului, inclusiv județul Neamț.

Conform meteorologilor, luni, 22 iulie, între orele 13 – 18, în zonele montane, în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și în jumătatea de nord a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp. Local, în Oltenia, Muntenia și Dobrogea va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

În intervalul luni, 22 iulie, ora 18 – marți, 23 iulie, ora 6, în Muntenia și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Perioade cu instabilitate atmosferică vor mai fi până în dimineața zilei de miercuri (24 iulie), îndeosebi la munte, precum și în regiunile sudice și sud-estice.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0