Prima paginăActualitate

Cod galben de ploi torențiale și vijelii, marți și miercuri

Cod galben de ploi torențiale și vijelii, marți și miercuri

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o atenționare vizând perioade cu instabilitate atmosferică accentuată și intensificări ale vântului, pentru mare parte din țară, inclusiv județul Neamț, în intervalul marți, 30 aprilie, ora 14 – miercuri, 1 mai, ora 21.

Conform meteorologilor, în acest interval, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 – 25 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în regiunile nordice, nord-estice, vestice și centrale, iar în a doua parte a zilei de marți (30 aprilie) și la începutul nopții de marți spre miercuri (30 aprilie spre 1 mai) în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în Muntenia, Moldova și Dobrogea. În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 și 55 km/h.

În intervalul marți, 30 aprilie, ora 15 – miercuri, 1 mai, ora 10, în mai multe județe din centrul și nordul țării, inclusiv județul Neamț, sunt așteptate precipitații însemnate (COD GALBEN). Astfel, în noaptea de marți spre miercuri (30 aprilie spre 1 mai) și la începutul zilei de miercuri (1 mai) în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei și Crișanei și local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și, izolat, 40 – 50 l/mp.

 

De asemenea, miercuri, 1 mai, între orele 10 – 21, în jumătatea de sud a țării sunt așteptate intensificări susținute ale vântului (COD GALBEN). Astfel, în intervalul menționat, vântul va avea intensificări susținute în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum și în sudul Moldovei, cu rafale de 55 – 65 km/h și temporar 70 – 75 km/h.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0