Prima paginăActualitate

Cod galben de ploi torențiale, duminică și luni

Cod galben de ploi torențiale, duminică și luni

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o atenționare de tip cod galben, pentru mai multe județe din centrul, nordul și estul țării, inclusiv județul Neamț, pentru intervalul duminică, 14 iulie, ora 13 – luni, 15 iulie, ora 21, vizând cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică.

Conform meteorologilor, în acest interval menționat, la munte, în nordul și vestul Moldovei, nordul Munteniei și local în Transilvania, vor fi perioade cu înnorări accentuate și averse ce vor avea și caracter torențial. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp. Pe arii restrânse vor fi și descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și, posibil, grindină. Astfel de fenomene, dar pe suprafețe mai restrânse și în intervale scurte de timp, se vor semnala și în restul teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj prin avertizări de vreme severă imediată: http://www.meteoromania.ro/avertizari/ .

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0