Cod galben de ploi în averse, vijelii și grindină, până miercuri dimineață

Cod galben de ploi în averse, vijelii și grindină, până miercuri dimineață

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat marți atenționările emise la începutul săptămânii, prelungind intervalul în care țara noastă va fi afectată de vreme rea, până joi seară.

Conform meteorologilor, în intervalul marți, 18 iunie, ora 10 – joi, 20 iunie, ora 23, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 – 40 l/mp. Marți, 18 iunie, disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, pe arii restrânse în regiunile sudice-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil ușor depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Marți, 18 iunie, între orele 12 – 23 (COD GALBEN), în cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Neamț, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 60 l/mp.

De asemenea, în intervalul marți, 18 iunie, ora 23 – miercuri, 19 iunie, ora 10 (COD GALBEN), în cea mai mare parte a Moldovei, în nordul Munteniei precum și în Oltenia, vor mai fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj prin avertizări de vreme severă imediată: http://www.meteoromania.ro/avertizari/.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0