Cod galben de ploi în averse, vijelii și grindină, până joi seară

Cod galben de ploi în averse, vijelii și grindină, până joi seară

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie emis joi o atenționare de tip cod galben, pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Neamț, pentru ziua de joi, vizând manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

Conform meteorologilor, în intervalul joi, 20 iunie, ora 10 – vineri, 21 iunie, ora 23, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 – 40 l/mp. Disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, cu precădere în zonele de câmpie, iar pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Joi, 20 iunie, între orele 12 – 23 (COD GALBEN), în Banat, Crișana, Maramureș, Moldova, în vestul Dobrogei și local în Muntenia și Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj prin avertizări de vreme severă imediată: http://www.meteoromania.ro/avertizari/.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0