Prima paginăActualitate

Cod galben de ploi, burniță și polei, până luni seară

Cod galben de ploi, burniță și polei, până luni seară

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o informare vizând ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului, pentru întreaga țară, în intervalul duminică, 7 februarie, ora 10:00 – marți, 9 februarie, ora 12:00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni, 8 februarie, când îndeosebi în vest, nord-vest, precum și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și izolat 30-35 l/mp. La munte, la altitudini mai mici de 1.800 de metri, ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general cu viteze de 40-60 km/h. Pe crestele montane și, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.

În prima jumătate a săptămânii viitoare, vor mai fi intervalele cu ploi însemnate cantitativ în special în nord-vest, precum și cu intensificări ale vântului.

În intervalul duminică, 7 februarie, ora 16:00 – luni, 8 februarie, ora 12:00 (COD GALBEN), în Carpații Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70-90 km/h, iar îndeosebi la peste 1.800 de metri, rafalele vor depăși 100-120 km/h, spulberând zăpadă. În Banat, rafalele vor depăși 55-65 de km/h și izolat 70 km/h.

În intervalul duminică, 7 februarie, ora 12:00 – luni, 8 februarie, ora 20:00 (COD GALBEN), în Moldova, temporar, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și burniță, iar pe arii extinse se va semnala polei, la început în sudul regiunii, apoi mai ales în nord și centru.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0