Prima paginăSocial

Cod galben de ninsori viscolite, în sudul și sud-estul țării. Vreme geroasă până la finalul săptămânii

Cod galben de ninsori viscolite, în sudul și sud-estul țării. Vreme geroasă până la finalul săptămânii

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o atenționare de tip cod galben, pentru sudul și sud-estul țării, pentru ziua de miercuri, 28 noiembrie, între orele 2 – 20, vizând intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă și depuneri de gheață.

Conform meteorologilor, în acest interval, în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri, 28 noiembrie, și cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheață. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 40 – 50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55 – 75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 de metri.

Vreme geroasă la final de săptămână

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a mai emis o informare vizând intensificări ale vântului și, local, zăpadă spulberată în sud-estul teritoriului, dar și vreme deosebit de rece în toată țara, pentru intervalul miercuri, 28 noiembrie, ora 20 – vineri, 30 noiembrie, ora 10. Astfel, în intervalul menționat, în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45 – 55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi (28 spre 29 noiembrie) și pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie). Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade), în special în nordul, nord-estul și centrul țării. Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0