Cod galben de ninsori și viscol, până luni dimineață. Vremea devine deosebit de rece

Cod galben de ninsori și viscol, până luni dimineață. Vremea devine deosebit de rece

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă a atenționare de tip cod galben vizând ninsori moderate cantitativ și viscol, pentru zone din centrul, nordul și estul țării, inclusiv județul Neamț, în intervalul sâmbătă, 21 martie, ora 20:00 – luni, 23 martie, ora 02:00.

Conform meteorologilor, de sâmbătă seară, 21 martie, ora 18, până miercuri dimineață, 25 martie, ora 08, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. În noaptea de sâmbătă spre duminică (21 spre 22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie), aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova.

Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22 spre 23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50 – 60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada.

Din seara zilei de sâmbătă, 21 martie (COD GALBEN) va ninge moderat (cantități de precipitații în jur de 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Pe parcursul zilei de duminică, aria ninsorilor va cuprinde și Carpații Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55 – 70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0