Cod galben de ninsori și viscol, până duminică seară

Cod galben de ninsori și viscol, până duminică seară

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o atenționare de tip cod galben vizând ninsori însemnate cantitativ și viscol, pentru intervalul vineri, 27 decembrie, ora 22 – duminică, 29 decembrie, ora 20, pentru mai multe județe din centrul și estul țării, inclusiv județul Neamț.

Conform meteorologilor, de vineri seară până duminică seară, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45 – 50 km/h și de peste 60 – 70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie) și în sud-est. Temporar în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei și din a doua parte a zilei de sâmbătă, 28 decembrie, și în Muntenia și vestul Dobrogei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

În intervalul vineri, 27 decembrie, ora 22 – duminică, 29 decembrie, ora 20 (COD GALBEN), în Carpații Meridionali și de Curbură, iar din dimineața zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50 – 55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0