Cod galben de ninsori și viscol, începând din această noapte

Cod galben de ninsori și viscol, începând din această noapte

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a revizuit, joi, prognoza pentru perioada imediat următoare. Astfel, de joi, 10 ianuarie, ora 16, până vineri, 11 ianuarie, ora 12, în întreaga țară se vor înregistra ninsori și depunere de strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte și polei.

Începând din această după-amiază, joi, 10 ianuarie, aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde treptat sudul, estul și centrul țării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea și în extremitatea de est a Munteniei vor fi precipitații mixte favorizând pe spații mici formarea poleiului.

Vor fi intensificări temporare ale vântului în estul teritoriului și în zona montană înaltă, cu rafale în medie de 50 – 60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În prima parte a zilei de vineri, 11 ianuarie, vântul se va intensifica și în sudul Olteniei, unde va determina transport de zăpadă, precum și în Dobrogea.

De joi, 10 ianuarie, ora 22, până vineri, 11 ianuarie, ora 12 (COD GALBEN), în județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași, în cursul nopții de joi spre vineri (10 spre 11 ianuarie) și în dimineața zilei de vineri vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60 – 65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0