Cod galben de ninsoare, lapoviță și ploaie, până luni seară

Cod galben de ninsoare, lapoviță și ploaie, până luni seară

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o atenționare de tip cod galben, pentru cea mai mare parte a țării, vizând precipitații în general moderate cantitativ – ninsori, apoi lapoviță și ploaie, de duminică seară până luni seară.

Conform meteorologilor, de duminică, 18 noiembrie, ora 22 – până luni, 19 noiembrie, ora 10, în Oltenia, vestul, centrul și nordul Munteniei vor fi precipitații în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar în dimineața zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie. Temporar, vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40 – 50 km/h.

De duminică, 18 noiembrie, ora 22 – până luni, 19 noiembrie, ora 22, în Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei se vor înregistra ninsori în general moderate și se va depune strat de zăpadă. Astfel, în cursul nopții de duminică spre luni (18 spre 19 noiembrie) și pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie), temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. În aceste zone vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45 – 55 km/h, în special în sudul Moldovei.

Luni, 19 noiembrie, între orele 3 – 18, în Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55 – 75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși local 30 l/mp.

Local și temporar, ninsori cu depunere de strat de zăpadă vor fi și în Transilvania.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0