Prima paginăSocial

Cod galben de ger, ninsori viscolite și polei. Vreme deosebit de rece până săptămâna viitoare

Cod galben de ger, ninsori viscolite și polei. Vreme deosebit de rece până săptămâna viitoare

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o atenționare de tip Cod galben, pentru întreaga țară, vizând răcire accentuată a vremii, intensificări ale vântului, ninsori viscolite și polei, în intervalul joi, 11 februarie, ora 12:00 – vineri, 12 februarie, ora 12:00.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile, astfel încât, în cursul nopții de joi spre vineri (11 spre 12 februarie), va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.

Treptat vor predomina ninsorile, la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei, și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55-65 km/h și temporar peste 70-80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70-90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100-120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Meteorologii atrag atenția că vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0