Cod galben de eliminare în cupele europene

Doar două echipe românești au mai rămas în cupele europene la handbal feminin: Oltchim Rîmnicu Vîlcea – în Liga Campionilor – și HC Zalău – în Cupa EHF.

 

 

Campioana României a obținut, sîmbătă, cea de a doua victorie, 30-21 cu Metz Handball (Franța), în grupele principale ale Ligii și are maximum de punctaj, la fel ca și echipa muntenegreană Buducnost Podgorica, fiind, alături de aceasta din urmă, principală favorită la calificarea în semifinalele competiției. Această calificare se poate contura, în mare parte, în cazul unei victorii sîmbăta viitoare, în meciul direct, la Rîmnicu Vîlcea. Pînă atunci, Oltchim va susține meciul din campionatul intern cu SCM Craiova, marți, 14 februarie. HC Zalău s-a calificat în sferturile Cupei EHF după o dublă victorie, 27-24 și 28-20, în fața conaționalei CSM București. Universitatea Jolidon Cluj a încheiat sezonul în Cupa Cupelor încă din faza optimilor, fiind eliminată de reprezentanta Rusiei, Dinamo Volgograd, 24-29 și 31-35.

 

În zona masculină a cupelor europene bate, de asemenea, vîntul eliminărilor echipelor românești. HCM Constanța a adunat doar două puncte în opt partide și este pe locul 6, ultimul, în grupa C a Ligii Campionilor, nemaiavînd șanse de a accede în faza următoare. Cel mai recent rezultat: 19-34 acasă cu Wisla Plock (Polonia). În Cupa Cupelor, Energia Pandurii Tîrgu Jiu a pierdut pe teren propriu manșa tur a optimilor de finală cu Benfica Lisabona, 27-33, fiind ca și eliminată. Nici în Cupa EHF lucrurile nu stau mai bine pentru reprezentanta României. HC Odorhei a pierdut la scor, 20-31, meciul tur cu Frisch auf Goppingen (Germania) și are nevoie de mult noroc pentru a întoarce soarta calificării. În Challenge Cup, situația este ceva mai bună. CSU Suceava a învins în meci tur cu 27-16 pe RK Bjelovar (Croația), fiind favorită la calificarea în sferturi. Tot în optimi este și HC Caraș Severin, care nu a jucat, însă, cu SSV Bozen (Italia), ambele meciuri fiind programate la sfîrșitul acestei săptămîni, în peninsulă.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!