Prima paginăSocial

Cod galben de averse, vijelii și grindină, până joi seară

Cod galben de averse, vijelii și grindină, până joi seară

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi două atenționări de tip cod galben și cod portocaliu, vizând fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru zilele de joi și vineri, în jumătatea de est a țării.

Conform meteorologilor, joi, 3 septembrie, între orele 12 –21 (COD GALBEN), în jumătatea de sud-est a Transilvaniei, nordul și vestul Moldovei, nordul Munteniei și în nord-estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25 – 35 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

În intervalul joi, 3 septembrie, ora 21 – vineri, 4 septembrie, ora 23 (COD GALBEN), în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25 – 35 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

Joi, 4 septembrie, între orele 2 – 23 (COD PORTOCALIU), în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, precum și în zona de munte a județelor Vrancea, Prahova, Brașov, Covasna și Dâmbovița, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 50 – 70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0