Prima paginăSocial

Cod galben de averse și vijelii, luni și marți. Ploi abundente până la finalul săptămânii

Cod galben de averse și vijelii, luni și marți. Ploi abundente până la finalul săptămânii

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o atenționare de tip Cod galben, pentru zone din sudul, centrul, nordul și estul țării, inclusiv județul Neamț, vizând instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ, până marți la prânz.

Conform meteorologilor, în intervalul luni, 28 septembrie, ora 18:00 – marți, 29 septembrie, ora 12:00, în Oltenia, Moldova și local în Muntenia, Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și în zona de munte, 40 – 60 l/mp.

Ploi și manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în restul teritoriului, iar în sud-est și vest vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale în general de 45 – 55 km/h. Meteorologii atrag atenția că, începând de marți după-amiază și până vineri, va ploua însemnat cantitativ îndeosebi în jumătatea de nord a țării.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0