Cod galben de averse de ploaie, vijelii și grindină, până marți dimineață

Cod galben de averse de ploaie, vijelii și grindină, până marți dimineață

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o atenționare de tip cod galben vizând manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate, pentru cea mai mare parte a țării, pentru acest început de săptămână.

Conform meteorologilor, în intervalul luni, 17 iunie, ora 10 – miercuri, 19 iunie, ora 23, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 – 40 l/mp. Îndeosebi luni, 17 iunie, disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Luni, 17 iunie, între orele ora 12 – 23 (COD GALBEN), în întreaga țară vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 60 l/mp.

În intervalul luni, 17 iunie, ora 23 – marți, 18 iunie, ora 10 (COD GALBEN), în Moldova, nordul și vestul Munteniei precum și în Oltenia, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 l/mp și, izolat, 50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată: http://www.meteoromania.ro/avertizari/.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0