Cocktail de infarct pentru adolescenții romașcani

Dimensiune text

Tot mai mulți adolescenți care frecventează cluburile amestecă băuturile energizante cu alcoolul. Medicii spun că această combinație este o adevărată bombă cu ceas.

 

 

Adolescenții și tinerii din Roman care frecventează barurile și cluburile din oraș consumă din ce în ce mai des un cocktail despre care cred că îi ține „în priză” mai mult timp. Medicii spun, însă, despre acest cocktail că este o bombă cu ceas, iar consumul îndelungat al acestuia duce la afecțiuni cardiace grave. Este vorba amestecul băuturilor energizante, cel mai obișnuit fiind Red Bull, cu whisky. Potrivit medicilor, combinația unei doze mari de cofeină conținută de băuturile energizante cu tăria whisky-ului poate afecta grav cele mai importante organe ale corpului.

„Acest cocktail este o adevărată bombă cu ceas, pentru că o băutură energizantă poate conține cofeină cam cât 30 de cești de cafea. Ori o doză atât de mare consumată într-un timp atât de scurt suprasolicită organismul. Despre efectul nociv al alcoolui nici nu mai vorbim. Poate că le dă energia necesară petrecerii unei nopți în club, dar le afectează inima, creierul și ficatul. Această combinație este una dintre cele mai proaste pentru sănătatea tinerilor”, a precizat medicul de familie Angela Bica, vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie Neamț.

„Din punctul meu de vedere, băuturile energizante ar trebui interzise, ori măcar să conțină pe cutie un avertisment cu privire la riscurile la care se expun persoanele care consumă astfel de băuturi. Din păcate, am văzut destui părinți inconștienți care cumpără propriilor copii băuturi energizate. Am avut foarte multe cazuri de adolescenți și tineri care s-au prezentat la noi la spital cu palpitații, extrasistole sau spasmofilii cauzate de consumul exagerat de băuturi energizante. Cert este că ele sunt foarte periculoase, prin cantitatea mare de cofeină pe care o conțin, iar în combinație cu alcoolul, consecințele pentru sănătate sunt și mai grave”, a declarat medicul cardiolog Victor Firăstrău, șeful secției Cardiologie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]
[sam_ad id=”130″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Mosu Lica 7 ani

    Wow! Inca o …,,binefacere” a capitalismului(dupa care alearga tot tineretul tarii)!!!!!!!