Prima paginăEducatie

Clubul Copiilor Roman sărbătoreşte Ziua Națională a României

Dimensiune text

Pentru a sărbători aşa cum se cuvine Ziua Naţională a României, conducerea Clubului Copiilor din Roman, împreună cu membrii acestui club, au dorit să arboreze drapelul ţării şi la noul sediu al clubului, situat pe strada Sucedava, chiar dacă nu a fost finalizată reabilitarea acestuia. De asemenea, marţi, 1 Decembrie, la invitaţia Primăriei Roman, Clubul Copiilor va participa, pentru prima dată, la manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României în centrul oraşului.

„Am dorit să marcăm aşa cum se cuvine această zi specială şi, de aceea am, dorit să arborăm drapelul ţării la noul sediu al clubului. În plus, mâine, 1 Decembrie, peste 60 de elevi de la Clubul Copiilor vor participa la activităţile organizate în centrul oraşului, cu ocazia acestei zile, îmbrăcaţi în costume naţionale populare”, a declarat profesorul Ilie Boloca, directorul Clubul Copiilor Roman.

Noua clădire a clubului va cuprinde nouă săli, în care se vor desfăşura activităţile tuturor cercurilor care activează în prezent în sediul provizoriu din Școala nr. 9 din Roman. Pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a clădirii, un vechi corp al Şcolii nr. 2, Ministerul Educaţiei a alocat suma de 120.000 de lei, însă, pentru finalizarea lucrărilor, noul sediu al Clubului mai are nevoie de aproape 700.000 de lei. În luna octombrie, senatorul PSD de Neamţ Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului, a adresat în plen o întrebare ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, despre situaţia alocării de fonduri pentru finalizarea lucrărilor de consolidare, restaurare şi protecţie a Clubului Copiilor şi Elevilor din Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0