Clotilde Armand a venit la Roman să înfiinţeze o filială a Uniunii Salvaţi România

Clotilde Armand a venit la Roman să înfiinţeze o filială a Uniunii Salvaţi România

17 senatori și 43 de deputați a avut judetul Neamț de la Revoluție și până acum
Municipiul Roman – un oraș cu nevoi specifice
Echipa USR Neamț a atras atenția presei internaționale

 

clotilde-armandClotilde Armand a păşit pe meleagurile romaşcane pentru a înfiinţa măcar o filială a Uniunii Salvaţi România în Neamţ. „Nu am venit să fac turism, ci să înfiinţăm aici (n.r. – la Roman) o filială a Uniunii Salvaţi România”, a spus pe Facebook, de la statuia lui Roman-Vodă Muşat, vicepreşedintele Uniunii. Înainte de asta, Clotilde Armand s-a întâlnit cu un grup de aproximativ 40 de oameni, de la tineri până la cei care au trecut cu mult de tinereţe, chiar şi cu un inventator ce i-a prezentat un titirez care se şi mişca de-a lungul mesei cu ajutorul unui magnet.

„Eu semnez şi pentru PSD, şi pentru PNL”

Foarte înaltă, încălţată cu cizme fără toc, surâzătoare şi vorbind într-o română cu multe influenţe franţuzeşti şi englezeşti, Clotilde Armand şi-a cărat singură bagajul câţiva metri de la sala unde s-a întâlnit cu simpatizanţii şi până unde a avut loc întâlnirea cu presa. La conferinţă, Clotilde Armand a subliniat, în mai multe rânduri, importanţa ca cetăţenii să semneze pentru Uniune, pentru ca aceasta să poată participa la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie: „Eu semnez şi pentru PSD, şi pentru PNL pe listele de susţinere. Vă rog şi pe dumneavoastră să semnaţi, pentru a încuraja democraţia. Nu avem un program acum sau lista de candidaţi, dar avem nevoie de semnături pentru susţinere. Nu câştigaţi nimic dacă nu semnaţi, ci câştigaţi dacă oferiţi alternativa, îşi dau dreptul de a alege pe altcineva. Asta nu înseamnă că vom primi şi votul la alegeri. Aceste semnături sunt un obstacol în faţa democraţiei. Când vom ajunge în Parlament, vom cere revizuirea acestui act, este un deficit de democraţie, pentru că este foarte greu unui partid care nu face parte din sistem să-şi adune semnăturile necesare. Numărul de semnături ar trebui să fie 1% din electorat, ceea ce ar fi mult mai uman”.

Clotilde Armand spune că cei de la USR vor să creeze o platformă naţională, în care să adune toate partidele locale ce nu pot ajunge pe o platformă naţională. La Roman, neexistând un astfel de partid local, urmează a fi înfiinţată o filială: „Nu avem viziunea că de la Bucureşti se hotărăşte pentru toată ţara. Avem o viziune care pleacă de jos înspre sus. Nu credem că ştim din Bucureşti mai bine oamenii sau problemele din Roman. Forţa trebuie să vină de aici. Ne bazăm pe ceea ce au făcut, cine sunt şi e responsabilitatea lor, după ce i-am făcut membri fondatori, să implice oamenii care sunt OK. E absurd să credem că din Bucureşti îi ştim. Vom avea un program, dar oamenii nu trebuie să aleagă un program, s-au făcut extraordinar de multe programe, ci oamenii. Ca să ştii viitorul, trebuie să le cunoşti trecutul şi vom alege oameni care au făcut ceva”, a mai spus Clotilde Armand.

clotilde-armand-02

Iulian Bulai, fondator al filialei Roman a Uniunii Salvaţi România

Iulian Bulai, tânărul din Tămăşeni care a fost membru fondator al PACT, formaţiune la care a renunţat de curând, a ales să se alăture USR, pentru a fonda filiala Roman: „Sunt un om implicat, îmi pasă de comunitatea mea, de zona în care vin, care este o zonă metropolitană a Romanului. Am fost un grup de oameni implicaţi care, dezamăgiţi de colaborarea cu PACT, ne-am întrebat ce este de făcut. Am încercat o iniţiativă locală care merge foarte bine şi am luat legătura cu Andrei Postolache de la «Pentru Iaşi», însă ni s-a spus că se vor concentra cel mult pe judeţul Iaşi. Să înfiinţăm un partid local era imposibil, aşa că am decis să înfiinţăm o filială locală a USR, în măsura în care ne regăseam în acest partid. Ne-am întâlnit la Bucureşti, am pus toate întrebările pe care le aveam şi am decis că putem merge împreună”.

Candidat local, dar verificat de Bucureşti

În acest moment, Iulian Bulai nu este candidatul USR pentru alegerile parlamentare. Nici nu s-a stabilit dacă Neamţul va avea liste de candidaţi din partea formaţiunii, dar Clotilde Armand a afirmat clar că USR nu va sprijini un candidat independent şi nici nu va impune un candidat de la Bucureşti la nivel local. În schimb, aceasta a recunoscut că şi în privinţa candidaturilor, la fel ca şi la celelalte partide, un drept de veto îl va avea Bucureştiul, pentru ca pe listele lor să nu se regăsească oameni care şi-au ascuns „scheletele prin dulapuri”.

Clotilde Armand spune că USR nu vrea să dea şi prim-ministrul, dar doresc să aibă un cuvânt de spus, să aibă posibilitatea de a conta dacă nu sunt de acord cu ceva. Pe lângă modificările pe legea privind strângerea de semnături de susţinere, Clotilde Armand a mai propus alegerea primarilor din două tururi de scrutin, la un loc cu diminuarea secţiilor de vot pentru a reduce costurile alegerilor, precum şi eliminarea timbrului fiscal.

Clotilde şi legătura cu preoţii catolici

Clotilde Armand a recunoscut că, prin prisma religiei – catolică –, a avut posibilitatea să cunoască lucruri despre Roman. „Am trecut de mai multe ori prin Roman, am şi citit despre Roman. Eu sunt catolică şi preoţii noştri din Bucureşti sunt de la Roman. La seminarul de aici s-au format toţi preoţii pe care-i cunosc. Pentru mine, Romanul este un oraş cu un spirit foarte particular”. O altă semilegătură cu zona noastră este aceea că vicepreşedintele a fost cercetaş, învăţând de mică voluntariatul, apreciind faptul că şi în zona noastră tinerii sunt lideri scout.

Duminică, Clotilde Armand s-a întâlnit şi cu susţinătorii din Piatra Neamţ.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 4
  • Ce cauta putoarea asta, infiltrata de Soros in Romania ,,,,tocmai in Roman,,,,probabil ca ii crede pe romascani niste tampiti sa aleaga O.N.G.urile lui Soros la alegerile parlamentare!!!nemernica face jocurile evreului-ungur.

  • gigi 2 ani

    Ce cauta aici [comentariu editat de administrator]? Aici e teritoriul in care doar NOI(PNL+PSD = aceeasi mizerie) sintem stapani! Mai degraba il votam pe Dragnea, un brav si cinstit om al poporului. Daca nu Dragnea, atunci pe Blaga pentru corectitudinea de care da dovada!

    • Va rugam, ca pe viitor, sa aveti un limbaj mai adecvat spatiului public, altfel comentariile dvs nu vor mai fi permise. Va multumim pentru intelegere!

  • ai drepatate bre anonime..la voi doar blonde facatoare de cruci luminate…fosti profesori spagari care acum se cred semizei..asa aveti ce pupa

  • error: Content is protected !!