Clinică de micro-chirurgie la Barticești

Dimensiune text

La începutul lunii iulie, Fundația „Speranța bolnavilor”, din Barticești, speră să deschidă, în localitate, un centru de micro-chirurgie.

 

 

Aici vor putea fi efectuate intervenții oftalmologice, operații de varice și alte mici intervenții chirurgicale. Ca și în cazul Spitalului de Recuperare, pacienții vor putea beneficia de aceste servicii gratuit, dacă centrul va fi finanțat de către Casa de Asigurări de Sănătate Neamț, dar și contra-cost, la cerere.

„În momentul de față, sîntem la faza de finisaje exterioare, iar comanda pentru aparatură este deja făcută. Totul s-a făcut exclusiv cu donații din străinătate. Aici se vor putea face transplanturi de cristalin, operații de cataractă, corecții oftalmologice, operații de varice și alte mici intervenții chirurgicale. Centrul va avea și șase locuri de cazare pentru cei care vor dori sau care necesită internare. Pînă acum, în renovarea clădirii s-au investit 80.000 de euro, iar aparatura va costa 100.000 de euro. În total, valoarea finală a investiției va ajunge la 250.000 de euro. Sperăm, pe partea medicală, să fim finanțați de către Casa de Asigurări de Sănătate Neamț, astfel ca pacienții din zonă să poată fi tratați gratuit”, a declarat părintele Mihai Budău, directorul spitalului din Barticești.COMENTARII

WORDPRESS: 0