Prima paginăEconomieInedit

Clientul misterios romaşcan

Dimensiune text

Meseria de client misterios a devenit cunoscută şi în oraşul Roman. Tot mai multe firme locale apelează la servicii de mystery shopping. 

Firmele din toată ţara care recrutează clienţi misterioşi oferă servicii de mystery shopping şi oraşelor mai mici din România. Tot mai multe firme din oraşul Roman apelează la astfel de servicii. Datorită accesului la internet, şi tinerii romaşcani au ajuns să fie interesaţi de meseria de client misterios. Deşi este un job part time, avantajele sunt, totuşi, mari. În funcţie de proiect, clientul misterios primește, pentru o vizită, o sumă cuprinsă între 30 şi 50 de lei. O vizită nu durează mai mult de 30 minute. Criteriile de selecţie nu sunt stricte, un client misterios trebuind doar să fie comunicativ, să aibă spirit de iniţiativă şi atenţia distributivă.

„Proiecte de mystery shopping se derulează în toată ţara. Sunt solicitată să mă duc şi în alte oraşe, nu doar Roman. Am avut multe vizite în Bucureşti şi Iaşi. Fiind oraşe mai mari, şi proiectele sunt mai multe. Romanul este un oraş mic, aici există riscul să te recunoască cineva”, ne-a declarat o „clientă misterioasă”. Este, însă, esenţial să deţii un autoturism propriu pentru deplasări. Proiectele sunt diverse şi vizează mai multe locaţii. Doar în situații de excepţie se decontează transportul. Fiecare vizită are un scenariu. Clientul misterios trebuie să fie, practic, asemeni unui client obişnuit, pentru a nu crea suspiciuni.

Moda clienţilor misterioşi a luat amploare în întreaga Românie. Tot mai multe firme apelează la servicii de mystery shopping din diferite motive. Unii doresc să-şi evalueze clienţii, alţii doresc să afle cum li se promovează produsele. Cert este, însă, faptul că firmele doresc să-şi îmbunătăţească vizibil calitatea serviciilor şi produselor.

Câştigaţi din toată această afacere sunt atât partenerii care solicită servicii de mystery shopping, cât şi clienţii misterioşi, angajaţi part time ai firmelor care oferă aceste servicii.

COMENTARII

WORDPRESS: 0