Clasa pregătitoare este altfel la Tamaseni

Dimensiune text

Prichindeii vor să facă sport şi limbi străine cu profesor.

 

Supăraţi că ora de educaţie fizică va fi predată de învăţătoare şi nu de un profesor de sport şi că nu pot avea un opţional de limbă modernă la clasă, părinţii mai multor prichindei de la clasa pregătitoare a Școlii Tamaseni ameninţă că îşi vor lua copiii şi îi vor duce la şcoala din satul vecin. „Am vrea să ştim dacă legile nu sînt aceleaşi peste tot, atîta timp cît la şcoala din comuna Tămăşeni, sportul la clasa pregătitoare este predat de profesori”, spun părinţii în scrisoarea adresată redacţiei „Ziarului de Roman”.

„La şcoala noastră nu există aprobare pe statul de funcţii pentru profesor de educaţie fizică la învăţămîntul primar. Profesorul titular pe educaţie fizică din şcoala noastră este, în acest moment, în concediu, iar suplinitorului care predă în acest moment nu i se dă dreptul să aibă ore la învăţămîntul primar. În ceea ce priveşte opţionalul pentru limbi moderne la clasa pregătitoare, nu avem posibilitatea legală ca acesta să fie încadrat în norma profesorului de specialitate”, a spus directorul Școlii Tămăşeni, profesoara Angela Curpăn.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ a luat act de sesizarea părinţilor şi va căuta soluţia legală pentru ca cei mici din Tamaseni să aibă şanse egale la educaţie.COMENTARII

WORDPRESS: 13
 • yo 8 ani

  Profesori ptr. copil de 5-6 ani? INteresant! In Italia, Spania si alte tari copilul se intilneste cu profesorul la 11 -12 ani! Nu cumva vor doamnele invatatoare sa faca mai putine ore?

 • ptr. curiosi 8 ani

  Este recomandat ca Limba straina sa fie 1 optional la clasa pregatitoare, dar nu este obligatoriu. Ce nu este obligatoriu este discutabil! A ajuns clasa asta pregatitoare mai ceva ca Doctoratul! Eu le recomand parintilor sa-si trimita prichindeii la Harvard!!

 • profesor 8 ani

  Eu propun ca toate orele de la pregatitoare si primar sa fie predate de profesori si invatatorii sa ia banii, ce ziceti? Nu e rezonabil?

  • Dana 8 ani

   Poate ar trebui sa nu generalizam si sa nu uitam ca foarte multi invatatori au urmat studii superioare si sunt acum PROFESORI pentru invatamantul primar.
   Sunt profesori care au mai putini ani de studii decat un profesor pentru invatamantul primar cu liceu pedagogic, facultate si master in educatie.

   • profesor2 8 ani

    Ma refeream la orele predate efectiv la clasa! Iar despre studii, ce sa zic, au facut liceu pedagogic, apoi adm.publica si acum sunt prof. inv. primar?? Inteleg sa faca o facultate pedagogica sau de profil, dar altfel e discutabil!

 • corector 8 ani

  Interviul e cu d-na director din Tamaseni, iar titlul articolului face referire la scoala din Adjudeni. Ghici ghigitoarea mea? D-na Zanocea stie ca Adjudeni nu e totuna cu Tamaseni?

 • alt profesor 8 ani

  De acord , dar si darurile sa le primeasca tot invatatorii si tot ei sa stea cat mai putin pe la scoala sa faca mai multe excursii, serbari ca sa treaca timpul pana la leafa.

  • Gabi 8 ani

   Stiti ca sunt foarte multe scoli unde invatatorii cumpara, din banii proprii, caiete, pixuri, creioane si tot felul de alte rechizite pentru elevi? Sunt nevoiti sa faca acest lucru pt ca altfel nu isi pot desfasura activitatea la clasa. Oare acolo se mai pune problema de cadouri?

 • parinte Tamaseni 8 ani

  In calitate de parinte al unui elev de la Scoala Tamaseni -clasa pregatitoare, propun ca copilul meu sa studieze limba germana sau italiana, ptr. ca noi avem rude in italia, iar engleza si franceza sa le faca din clasa 5-a.

 • parinte Scoala 11 Roman 8 ani

  Copilul meu este elev in clasa pregatitoare la Caminul de pe str. IOn CReanga si nu face limba straina! Sa inteleg ca in alta parte se face? In schimb sportul se face cu profesor si, sincer nu consider potrivit acest lucru. A mai lucrat vreodata profesorul cu copii de 5 ani? A facut cursuri speciale ptr. a lucra cu copii de virsta asa frageda? Stiu ca doamnele au facut 1 saptamina de specializare! Au facut si profesorul de sport si cel de religie?

 • profesor 3 8 ani

  sINCER, DE ce este altfel clasa pregatitoare altfel la Scoala Tamaseni?? Este singura scoala din Romania in care preda invatatorul ed.fizica ???? ESte scoala din tamaseni singura in care nu se face optional de limba engleza ??? Stiam ca optionalele se aleg de comun acord cu parintii si copiii undeva in luna aprilie – mai din anul scolar precedent!! S-a schimbat ceva ??? Nu la fel este si cu optionalele de la 1-4 si ;a cele de la gimnaziu??? Ce este asa senzational in articolul asta??? S-a incalcat flagrant vreo lege??? Daca in meteodolgie scrie ca se recomanda, inseamna ca nu este obligatoriu!! Daca scria obligatoriu se facea si la tamaseni si la adjudeni si in toata tara!! Cum adik nu exista egalitate de sanse in educatie?? Nu face engleza, face alt obiect!! Asta inseamna optional!! De la optiune vine cuvintul, nu credeti??

 • corector2 8 ani

  Apropo de acesti asa-zisi Profesori pentru invatamantul primar-cred ca se stie foarte bine cum se fac facultatile si masterele astazi. Totul s-a transformat intr-o fabrica de produs diplome. Din punctul meu de vedere un PROFESOR de invatamant primar nu se va compara niciodata cu un profesor care si-a tocit intr-adevar coatele pe bancile facultatii 4 ani de zile.
  Iar pentru doamna Zanocea-imaginea articolului este tot cu Liceul Adjudeni.

 • alt profesor 8 ani

  Da invatatorii au facut facultate de a fi profesor, dar ce fel de facultate este aceea care a fost facuta sambata si duminica? iar altii asa numiti profesori pt inv. primar cand au sustinut lucrarea de licenta nici macar nu stiau titlul lucrarii , halal profesori pt. ivn. primar, dar au urmat studii SUPERIOARE si sunt PROFESORI , dar sa se mai uite putin si la ei sa le fie putin jena au ajuns pe un pedestal si vao trebui sa ajunga iar cu picioarele pe pamant.