Clădire în flăcări în localitatea Budești

Clădire în flăcări în localitatea Budești

Dimensiune text

 

 

Sâmbătă, 15 iunie, la ora 3:26, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu în comuna Făurei, sat Budești, la o clădire în care a funcționat o moară.

Conform ISU Neamț, la locul indicat s-au deplasat cinci echipaje de pompieri militari, de la Detașamentul de Pompieri Roman, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, un autoturism pentru munca operativă și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, încadrate cu un ofițer și 19 subofiteri.

„Ajunse la fața locului, forțele profesioniste de intervenție au localizat incendiul, care se manifesta cu violență la etajele 1, 2 și M ale unei clădiri P+2+M, cu o suprafață construită de 700 de metri pătrați. La parterul clădirii au fost identificate 40 butelii de oxigen, care au fost evacuate”, au precizat reprezentanții ISU Neamț.

Sâmbătă dimineață, la ora 6.30, pompierii încă interveneau pentru lichidarea incendiului. Misiunea s-a încheiat în jurul orei 12. Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost, conform ISU Neamț, efectul termic produs de un obiect metalic incandescent pe fondul părăsirii locului de muncă fără luarea tuturor măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

 

 

Foto: ISU Neamț

 COMENTARII

WORDPRESS: 0