„Citadela copiilor” din Săbăoani susține proiectele educaționale

Asociația „Citadela copiilor”, din cadrul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri”, din Săbăoani, a fost înființată, în principal,  pentru promovarea proiectelor educaționale ale unității de învățământ.

 

 

Asociația s-a înființat în anul 2010, la inițiativa profesoarei Olga Ciobanu, cea care a desfășurat procedura de obținere a personalității juridice, înscrierea în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor și obținerea avizelor necesare funcționării. „Scopul Asociației este îmbunătățirea condițiilor de viață și educație, precum și a procesului de învățământ pentru elevii unității școlare. Avem ca obiective implicarea ca partener în diferite proiecte la nivelul comunității locale, asigurarea deplasării elevilor la concursuri și olimpiade școlare, premierea elevilor distinși la diferite competiții, sprijinirea financiară a unor activități extrașcolare care contribuie la creșterea prestigiului liceului”, a spus profesoara Olga Ciobanu.

Președintele Asociației este bibliotecara Gabriela Vernica, iar printre membri sunt și multe cadre didactice.

De la înființare până în prezent, Asociația a dezvoltat o serie de proiecte în parteneriat, printre care: „Îngeri fără zâmbet”, inițiat de conducerea școlii, două ediții ale  concursului național „Matematica și arta prin ochi de copil”, inițiat de profesoara Olga Ciobanu, concursul național „Personalități din România” și concursul național „Știința și tehnica altfel”, inițiate de profesoara Mihaela Munteanu, proiectele „Școala lui Andrei” și „Fii patener în educație: Școala-Familie-Comunitate”.

Asociația a sponsorizat și deplasări la concursuri școlare, de unde elevii Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani s-au întors cu rezultate valoroase la nivel național, precum concursul Chim-Expert, etapa națională, desfășurat la Satu-Mare în 2011, unde au fost obținute două premii I și un premiu II. „Asociația își propune o mai mare implicare și motivare a  elevilor pentru a participa la proiecte extrașcolare și atragerea de fonduri care vor fi folosite în beneficiul acestora”, a spus profesoara Olga Ciobanu.

Proiectul „Matematica și arta prin ochi de copil”, aflat la a III-a ediție, va avea loc în luna aprilie. „Este un concurs național de creație, ce se adresează elevilor din ciclul primar și gimnazial din întreaga țară și care are ca temă legătura dintre matematică și poezie, proză și arta plastică, în viziunea creativă a elevilor”, a spus profesoara Olga Ciobanu.


COMENTARII

WORDPRESS: 0