Prima paginăActualitate

Cît ne costă un parlamentar

Dimensiune text

Cel mai bine plătit a fost senatorul PDL Toader Mocanu. Suma netă încasată de el în iunie a fost de 7.812 lei. Un deputat a fost răsplătit cu numai 4.570 lei, la care se adaugă multiple avantaje financiare. Cei mai mulţi parlamentari au şi alte surse de venituri.

 

Este binecunoscut faptul că cei pe care i-am ales să ne reprezinte în Parlament sînt plătiţi din bani publici pentru a lucra în folosul nostru. Pe lîngă salariul de parlamentar, din bani publici sînt întreţinute şi birourile parlamentare din teritoriu. Chiar şi aşa, nici unul din parlamentarii nemţeni nu trăieşte numai din ceea ce cîştigă datorită muncii în Parlament, binecunoscut fiind faptul că majoritatea au profesii sau afaceri profitabile.

În luna iunie, cel mai bine plătit senator nemţean a fost senatorul PDL Toader Mocanu, cu un venit de 7.812 lei. Din această sumă, 4.685 de lei a însemnat indemnizaţia, 1.954 de lei a însemnat diurna în teritoriu, iar 1.172 de lei a însemnat cazarea în Bucureşti. Tot de o indemnizaţie de 4.685 de lei a beneficiat şi senatorul UNPR Ovidius Mărcuţianu, care a mai avut parte de diurnă în teritoriu de 1.954 de lei, şi cazare în Bucureşti în valoare de 1.042 de lei. Senatorul PSD Ioan Chelaru a avut o indemnizaţie de 5.307 lei, nu a avut diurnă pentru activitatea în teritoriu, iar pentru cazare în Bucureşti a beneficat de 1.433 de lei.

În ceea ce priveşte deputaţii nemţeni, cea mai mare indemnizaţie a avut-o deputatul PDL Adrian Rădulescu, de 4.994 de lei, urmat de deputatul independent Emil Bostan, cu 4.685 de lei. Deputatul PDL Marius Neculai a primit o indemnizaţie de 4.570 lei, ca şi ceilalţi deputaţi din Neamţ. La această sumă se adaugă diurna din teritoriu şi cazarea în Bucureşti, care reprezintă un procent de 2% pe zi din indemnizaţia de deputat. Atît senatorilor, cît şi deputaţilor li se asigură plata convorbirilor telefonice, benzina pentru deplasările din teritoriu şi cheltuielile pentru călătoriile în străinătate.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Vladimir 8 ani

    Poate ne informati si cat ne costa europarlamentarii nostri. Ar fi instructiv.