Circulație în condiții de iarnă pe drumurile din județ

Circulație în condiții de iarnă pe drumurile din județ

 

sosea-iarnaPrefectura Neamț a emis vineri o informare privind privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice periculoase, în condițiile în care, până sâmbătă dimineață, la ora 10, județul Neamț se află sub cod galben de ninsoare și viscol.

Astfel, joi seara, 5 ianuarie, la ora 22.00, erau afectate nouă localități, cu 2.156 consumatori nealimentați cu energie electrică (localitățile Bozieni, Băneasa, Iucșa și Cuci din comuna Bozieni; localitățile  Bunghi și Poienari din comuna Poienari și localitățile Patricheni, Pâncești și Tălpălăi din comuna Pâncești). La ora 00.30, în urma intervenției echipelor furnizorului de energie electrică, mai erau afectate cinci localități, cu 886 consumatori. Vineri dimineață, situația a fost remediată în întregime.

În intervalul 5 ianuarie – 6 ianuarie, ora 6.00, Secţia Neamţ a CNADNR a acţionat şi acţionează în continuare cu 16 lucrători şi 16 utilaje, pentru răspândire de material antiderapant pe toate nouă tronsoane de drum național: DN 2, DN 17 B, DN 17 F, DN 15B, DN 15D, DN 15, DN 15C, DN 12C și DN 15G. Utilajele SC DRUPO şi ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene au acţionat şi acţionează cu 27 lucrători şi 13 utilaje, pe 33 de sectoare de drum județean. Pe toate drumurile din județ, circulația este asigurată și se desfășoară în condiții de iarnă.

Pentru prevenirea decesului prin hipotermie, în centrele de cazare destinate persoanelor fără adăpost au fost cazate 37 de persoane, iar toate persoanele care necesită dializă  au ajuns la centrele specializate, informează Prefectura Neamț. De asemenea, la ordinul inspectorului general, un echipaj format din trei subofițeri, cu o autospecială cu capacitate mărită de trecere (șenilată) s-a deplasat, în sprijin, la ISU Brăila.

Atenţionare meteorologică de tip cod galben în vigoare pentru județul Neamț este valabilă pentru intervalul joi, 5 ianuarie, ora 22:00 – sâmbătă, 7 ianuarie, ora 10:00, prin care se prognozează că aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre sud spre nord, iar local ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 55 km/h şi pe arii restrânse 70 km/h, temporar viscolind şi spulberând zăpada. Începând de vineri, 6 ianuarie şi până la începutul săptămânii viitoare, vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 şi -15 grade.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0