Ciocolată expirată vândută înainte de sărbători

Dimensiune text

La un control efectuat asupra produselor specifice sărbătorilor de iarnă, au fost descoperite mai multe nereguli, în special la produse din ciocolată, cea mai gravă fiind depăşirea cu 30 de zile a duratei limită de consum.

În perioada 24 noiembrie – 5 decembrie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Neamţ a controlat calitatea şi modul de etichetare şi comercializare a produselor alimentare specifice sărbătorilor de iarnă. Printre neregulile cele mai grave identificate se numără depăşirea datei limită de consum cu 30 de zile, în cazul unor tablete de ciocolată cu arahide. Lipsa tuturor elementelor de identificare-caracterizare a fost constatată în special la produsele comercializate în vrac. În alte cazuri, nu erau afişate preţurile sau încă se mai vindeau batoane de ciocolată care făceau parte dintr-o promoţie expirată.

Acest control s-a desfăşurat la nivel naţional, 621 de operatori economici fiind verificaţi în total. Aproximativ 69 de tone de produse alimentare specifice sărbătorilor de iarnă au fost verificate, iar la 9,5 tone s-au constatat abateri. S-a dispus oprirea definitivă şi retragerea de la comercializare a 235 kilograme de produse, în valoare de 4.000 lei, care erau improprii consumului uman, şi oprirea temporară de la comercializare a peste şapte tone de produse alimentare, în valoare de 105.000 lei.


COMENTARII

WORDPRESS: 0