Prima paginăActualitateRural

Cinema 3D la Cordun

Dimensiune text

Centrul cultural și de afaceri pe care vrea să-l construiască administraţia locală de la Cordun va costa peste 10.500.000 de lei. Clădirea va avea sală de festivități, sală de spectacole, cinema 3D și club pentru oameni de afaceri.

Sală de festivităţi, sală de spectacole, sală de film pentru proiecţii 3D, bibliotecă şi club pentru oamenii de afaceri. Acestea sunt principalele destinaţii pe care le va avea centru cultural şi de afaceri ce se va construi în Cordun. Imobilul, care va avea două etaje, mansardă şi terasă, va fi construit pe locul fostului cămin cultural al comunei. Imobilul, construit în anii ’60 – ’70, avea structura de rezistenţă afectată şi a fost demolat în urmă cu doi ani.cordun 6

„La acest proiect s-a lucrat patru ani. L-am gândit în aşa fel încât să acopere o gamă variată de activităţi care, acum, nu se pot desfăşura în comună, din lipsă de spaţiu. Vom avea sală de film pentru filme 3D, astfel încât copiii din comună să nu se mai ducă la film la Bacău, vom avea sală de festivităţi pentru nunţi, botezuri, cumetrii, vom aduce în această clădire şi biblioteca, deoarece aceasta funcţionează acum într-o grădiniţă”, a afirmat Adrian Diaconu, primarul comunei Cordun.

Conform proiectului, parterul clădirii va cuprinde o sală de festivităţi de 136 de locuri, cu ring de dans şi bucătărie, foaier şi garderobă. La primul etaj va fi amenajată o sală de spectacole de 272 de locuri, cu toate anexele necesare, plus camere de protocol, iar la al doilea etaj se va amenaja o sală cu 272 de locuri – pentru proiecţia filmelor – şi biblioteca.

cordun 7Mansarda centrului cltural va avea două apartamente pentru cazarea oaspeţilor şi un club al oamenilor de afaceri. „Sunt conferinţe, întruniri, pe care oamenii de afaceri ce au investiţii pe raza comunei nu le pot ţine din lipsă de spaţiu şi trebuie să meargă în oraş sau în altă parte. Iar apartamentele sunt extrem de necesare. Sunt oaspeţi în comună care nu au unde sta. Pe unii i-am cazat acasă la mine sau acasă la domnul viceprimar, dar nu consider că este normal aşa ceva”, a mai spus Adrian Diaconu.

Construirea centrului cultural şi de afaceri se va face în patru ani, iar finanţarea se va asigura din bugetul local. Proiectul, estimat la 10.470.332 lei, a fost scos deja la licitaţie publică.

COMENTARII

WORDPRESS: 14
 • cordun 7 ani

  Domnule primar dar ceva asfalt nu mai turnati in Cordun. Este o rusine ca o comuna aflata la 3 km de Roman, cu fabrica de asfalt loco, sa nu aiba drumurile asfaltate. Mergeti in comuna Ion Creanga sa vedeti ce a facut acolo primarul, fara a avea fabrica de asfalt, fara a avea banii pe care ii incaseaza Cordunul si se mai afla si la 15 km de Roman. Sau asta e alt proiect pentru a mai pacali lumea cu inca un mandat? Aveam o parere mai buna despre corduneni dar vad ca se lasa dusi de nas.

  • Mihai 7 ani

   Domnule Cordun daca vreti asfalt si in curte atunci aveti de ce sa fiti nemultumit, in rest numai de bine!

   • ursache alin 7 ani

    care asfalt in curte spui domnule mihai !!! pe anumite strazi nici pietris numai este !!!!

 • Florin 7 ani

  Ce-i lipseste chelului ? Tichia de margaritar ! O fabrica pentru producere de biogaz, nu-i buna, pentru ca deranjeaza „nasurile fine” ale smecherilor care si-au „tras” citeva colibe in coasta Romanului si au uitat de mirosul de balegar , de acu’ cativa ani, cind mulgeau vaca , acasa la ma-sa! Eh, las’ asa, e mai bun locul unde ne putem intilni, mincam, bem (mai ales ! ) si dup’aia ne batem, eventual ne taiem, ca sa fie distractia completa !! „Centru cultural si de AFACERI ” la Cordun, Neamt, Romania, e tare !!

 • ruginosu 7 ani

  ,,…şi biblioteca, deoarece aceasta funcţionează acum într-o grădiniţă..”( Adrian Diaconu) nu prea functioneaza fiindca doamna in cauza este de sase ani in concedii de maternitate avand trei copiluti in dotare. Daca se doreste o echipa de handbal cand va fi deschisa totusi pentru cetateni aceasta institutie??? poate dupa ce vom avea un alt primar caci cel de acum se tine doar de ,,… festivităţi pentru nunţi, botezuri, cumetrii,…”(Adrian Diaconu)

  • iulian 7 ani

   domnu…coclitu (ruginosu in speta) daca te freaca de familiile altora si nu de ograda ta da-mi si mie numarul tau de telefon sa te pot injura in direct, si in ceea ce priveste ce se face la cordun – bravo lor ca sunt gospodari, fraierule care esti. macar eu am trei copii si sunt fericit cu familia mea. Pe cand tu te tii de BARFE altii construiesc pentru altii si i-si intemeiaza familii DESTEPTU NEAMULUI.

   • Caesar.rex 7 ani

    esti foarte profund stimabile ma minunez cata materie cenusie ai putut folosi pentru a democratic spune si umila ta parere. altceva decat a freca sau a injura mai stii??? asta e democratia votata de indivizi ca tine cu spume de furie la gura

 • ursache alin 7 ani

  domnule primar dar o canalizare , o apa potabila , ilumuinat ca nu avem
  pe cand

 • patita... 7 ani

  Da, foarte interesant,dar ? daca imi trimit fetita la cinema 3D cordun , ca no bine la Roman nu este posibilitate,mai vine fata mare???????????????????

 • adi 7 ani

  fosa septica cati metri patrati va avea????????????????????????????????????????????

 • alin 7 ani

  600 metri patrati !!1

  • adi 7 ani

   Buna,
   referitor la fosa septica am pus doar o intrebare retorica.
   ar trebui sa te mai documentezi: masuratorile se fac in metri cubi.

 • jurnal de bord anul 2017 moon march day 21
  after four years , just for the records
  Sula camin cultural…lucrari sistate.
  Intre timp cineva a facut inca 2 copii si acum are 6.
  Asfalt s-a turnat toamna tarziu. Pe alocuri s-a mai asternut si piatra…
  Canalizare nu este iar fosele au 5-6 metrii cubi..N-a mai „prins” Diaconu afacerea cu fosele …
  O noua tehnologie apare pe piata : cinema 6D !
  Romanul anunta ca in 2020 va avea un cinema 1,5 D !
  A aparut in sfarsit in Cordunapa potabila la pet de 6 litrii .
  In Cordun se bea si apa ? Foarte curios !
  Ruginosu a ruginit la propriu de cand ii explica lui Iulian ca plodul cu numarul 6 este de fapt al lui…
  Viata merge inainte….

 • Update….
  Nota informativa pentru Ruginosu ruginit intr-e timp si spatiul Cordunean…
  Biblioteca Cordun este superba. Doua rafturi imense incarcate cu carti…Pacat ! Am gasit doua titluri mari si mai putin late : ” Suge-o Andrei ” si ” Suge-o Ramona ” . Mai trebuia un raft pe mijloc , eventual cu ” Suge-o Andrian ” care Adrian ? pai pe ambii ii cheama Adrian ! Si pe fostul si pe actualul….
  In Cordun oamenii au invatat sa citeasca de pe sticle…”Palitura calului ” sau ” Adio Mama ” . Ar fi fost bun inca un raft in biblioteca. L-as fi umplut cu cartea lui Iliuta : ” Toate afacerile din Cordun au fost date ” …. parca asa-i spunea ….