Prima paginăPolitica

”Cine vrea funcție, să muncească”

Dimensiune text

Declarația este făcută de Dan Manoliu, președintele PSD Roman. Noul președinte ales dorește o mai bună comunicare între membrii organizației, dar și cu romașcanii. 

Dan Manoliu a susținut, duminică, prima conferință de presă în calitate de președinte al PSD Roman. Acesta a prezentat echipa cu care va lucra  și proiectele PSD Roman, în vederea alegerilor din 2016.

Dan Manoliu a fost desemnat de conducerea județeană a PSD, în urmă cu trei săptămâni, să coordoneze activitatea de la Roman. Conferința de alegeri a avut loc pe 27 iunie, iar la eveniment au participat 136 de delegați, din 145 convocați, și 37 de invitați.

Biroul organizației are, în urma alegerilor de sâmbătă, următoarea componență: președintele Dan Manoliu, secretarul executiv Valerian Anghel, trezorierul Gheorghe Stoica, vicepreședinții Iulia Havrici-Tomșa, Alexandru Rotaru și Eugen Pătrașcu și șapte membri: Eduard Corduneanu, Ilie Boloca, Oana Bulai, Dorel Irimia, Gabriel Luncanu, Romică Rotaru, Viorel Stan.

Statul permite ca Biroul să aibă mai mulți vicepreședinți, dar președintele Dan Manoliu vrea ca aceste funcții să fie câștigate prin muncă. ”Alți vicepreședinți vor trebui să muncească pentru a-și câștiga funcția, că și eu am plecat din simplu membru de partid, am trecut prin toate etapele. Mă voi consulta, peste șase-șapte luni, cu președinții organizațiilor locale din diferite zone ale municipiului și voi vedea cine s-a remarcat în acest timp, nu voi lua o decizie de unul singur”, a afirmat Dan Manoliu. Președintele PSD Roman a spus că organizația municipală are 1.706 membri asumați de președinții organizațiilor locale. ”Sunt oameni pe care se poate conta, pentru că au fost contactați om cu om, nu sunt plecați, decedați sau membri de partid la noi cu numele și în altă parte cu activitatea”, a specificat Dan Manoliu. Șeful social-democraților romașcani a adăugat că nu va permite ca organizația să fie considerată o monedă de schimb. ”Președinții organizațiilor locale au fost foarte entuziasmați în organizarea conferinței de alegeri, chiar dacă, la început, a existat o reținere, pentru că nu au mai fost convocați și consultați demult. Toți au fost de acord că timpul este foarte scurt, trebuie să începem pregătirile pentru alegerile locale și parlamentare. Vreau să fie clar că, atât timp cât voi fi președinte al PSD Roman, nu voi permite ca organizația să fie folosită ca mijloc de negociere sau mijloc de schimb pentru avantaje personale politice sau materiale. Este organizația lor, a membrilor, nu este a mea. Pe surse au apărut zvonuri că lideri ai PSD Roman și lideri ai altor organizații au negociat și, la început, au fost unele suspiciuni, iar eu vreau să clarific acest lucru”, a explicat Dan Manoliu. Întrebat dacă zvonurile făceau referire la alegerile din 2012, președintele PSD Roman a răspuns că nu știe și nu poate acuza pe nimeni. ”Vina PSD Roman a fost că, în 2012, a scos foarte târziu candidatul pentru primărie, undeva cu o lună și jumătate înainte de alegeri. Ne pare rău, și Leonard Văcaru și-a sacrificat atunci cariera politică. El este foarte apreciat de membrii organizației ca unul din președinții care a adus un plus mare organizației municipale. Faptul că a fost scos cu întârziere nu i-a permis să ducă o campanie normală dar, la momentul respectiv, el s-a bătut. Din păcate, ceea ce nu se mai spune este că o serie din ideile lui au fost preluate și aplicate de noua administrație locală, inclusiv cu scăderea costurilor pentru energie, fiindcă administrația locală a plătit mai puțin după ce a cumpărat energie de la bursă. O altă inițiativă a PSD a fost cea privind acordarea de tichete sociale și aceasta a fost, încet-încet, preluată și asumată de actuala conducere din Primăria Roman”, a declarat Dan Manoliu.

Luna viitoare, social-democrații vor alege președintele PSD Neamț. ”PSD Roman se va hotărî pe cine să suțină la conducerea PSD Neamț în funcție de programul prezentat de cei doi candidați. Dar eu spun că ce a realizat până acum Ionel Arsene, prin implicarea în aducerea de fonduri către toate comunele din județ, îl dă ca și favorit. Eu am văzut, până acum, din discuții cu primari, că înclină balanța puternic către el. Însă va fi o hotărâre a Biroului, iar cei 18 delegați vor vota la Piatra-Neamț ce se va hotărî în Birou”, susține Manoliu

Despre senatorul Ioan Chelaru, care a lipsit de la conferința de alegeri a PSD Roman, Dan Manoliu a spus că o vină a lui ar fi aceea că, din lipsă de timp, a lăsat ca organizația să fie condusă de oameni mai puțin pricepuți.

Referitor la alegerile locale din 2016, candidatul PSD Roman va fi stabilit în această toamnă, în urma unui sondaj de opinie. La fel se va întâmpla și cu cei care vor să devină membri în Consiliul Local, astfel încât lista să reflecte punctul de vedere al cetățenilor.

Printre cei care se vor alătura social-democraților va fi consilierul local independent Constantin Holban, care a plecat din PSD în noiembrie 2014. În schimb, Mihail Florea, care a fost activ în campania pentru prezidențiale, nu vrea să mai facă parte din această echipă, conform afirmațiilor lui Dan Manoliu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0