Cine sunt cei care vor să conducă școlile din Roman

HomeActualitate

Cine sunt cei care vor să conducă școlile din Roman

 

profesori-cancelarie-catalog1Vineri, 7 octombrie, Inspectoratul Școlar Județean Neamț a făcut publică lista candidaților ale căror dosare au fost admise pentru ocuparea funcțiilor de conducere din unitățile de învățământ. În mare, cei interesați sunt tot cei care au ocupat și până acum posturile. Câteva surprize au apărut la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, iar în cazul Liceului cu Program Sportiv o funcție de director adjunct nu va fi concurată, deoarece candidatului i-a fost respins dosarul. Măcar în două cazuri nu există interes pentru funcția de director adjunct.

Nimic nou sub soare

La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Roman s-a înscris doar Benone Damian, cel care a ocupat acest post și până acum. Mari schimbări nu sunt nici în ceea ce privește Colegiul Național „Roman-Vodă”. Pentru funcția de director s-a înscris tot Mihaela Tanovici, iar pentru funcțiile de director adjunct și-au depus dosarele Constantin Macovei și Cristina Radu, adică tot cei care au ocupat posturile și până acum. La fel stau lucrurile și la Colegiul Tehnic „Danubiana”. Aici, pentru funcția de director a optat tot Leonard Vacaru, iar pentru funcțiile de director adjunct – Cristina Păun și Nicușor Pop.

În cazul Colegiului Tehnic „Miron Costin”, pentru funcția de director s-a înscris actualul director, Ana Maria Zăloagă, în timp ce pentru funcția de director adjunct se întrec Cristinica Sava (actualul director adjunct) și Ana Maria Agape. La Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”, la concurs s-a înscris actualul director, Ionuț Amărinii, la fel întâmplându-se și în cazul Liceului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”, unde pentru postul de director s-a înscris tot Cristinel Sociu.

Și la Școala de Artă „Sergiu Celibidache”, lucrurile par să fie la fel. Viorel Vanzariuc candidează pentru postul de director, iar Ecaterina Popa – pentru cel de director adjunct.

Nicio schimbare la Școala Alexandru „Ioan Cuza”, unde Claudiu Maxim candidează pentru postul de director și Lucica Prăjescu pentru funcția de director adjunct. Pentru funcția de director la Școala „Calistrat Hogaș” a optat actualul ocupant – Luminița Boloca, iar pentru postul de director adjunct – Viorel Rusu.

Concurență minimă sau posturi „în aer

La Colegiul Tehnic „Petru Poni” există concurență pentru postul de director, aici s-au înscris actualul director, Gabriela Dascălu, și Dana Păiuș, cea care are și calitatea de consilier local din partea PNL. Pentru funcția de director adjunct s-au înscris Mariana Butnaru și Mihaela Pîslaru, deși există un singur post disponibil. La Liceul cu Program Sportiv s-a înscris aceeași echipă managerială – Ioan Popa (pentru funcția de director) și Ana Luca și Judit Găină (pentru funcția de director adjunct), cu precizarea că, în cazul lui Judit Găină, Inspectoratul i-a respins dosarul. Astfel, un post de director adjunct va rămâne vacant.

Ceva modificări sunt în cazul Liceului „Vasile Sav”. Pentru postul de director a optat tot actualul director, Dan Zaharia, în timp ce funcția de director adjunct este concurată de Alexandru Onel și Lăcrămioara Ploșniță (în prezent funcția de director adjunct este ocupată de Grigore Văduva). La „Vasile Sav” este un singur post de director adjunct.

La Școala „Mihai Eminescu”, singurul dosar pentru funcția de director aparține Mihaelei Rusu. Pentru funcția de director adjunct nu s-a înscris nimeni. La Școala „Vasile Alecsandri”, postul de director este dorit de Maria Campău (actualul director) și de Roxana Pătrăuceanu, în timp ce pentru funcția de director adjunct există interes din partea actualului ocupant – Nicoleta Nastasă.

23 de dosare respinse

În total, din numărul dosarelor depuse, 23 au fost respinse de Inspectorat, pe motiv că nu aveau documentele necesare prevăzute în ordinul Ministerului de organizare a concursului.

În zona Roman au fost respinse trei dosare. Este vorba despre Judit Găină, care a depus dosare pentru postul de director adjunct la Liceul cu Program Sportiv Roman și pentru postul de director la Școala „Alexandru Ioan Cuza”. De asemenea, și Magdalena Gheorghiță, fost director al Clubului Copiilor, a fost respinsă pentru înscrierea la postul de director pentru Liceul „Vasile Sav”.

Candidații declarați admiși vor participa la proba scrisă a concursului, care va dura două ore și va avea loc pe 12 octombrie, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț. Probele de interviu și evaluare a CV-ului se vor desfășura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016, în locațiile stabilite de inspectoratul școlar. Pe 18 noiembrie se vor ști rezultatele, între 21 și 23 noiembrie se vor putea depune contestațiile, rezultatele lor urmând a fi publicate până pe 9 decembrie. Pe 16 decembrie va avea loc validarea în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Mulți candidați s-au văzut cu doserele respinse, pentru că nu au reușit să încarce pe „Platforma cu năbădăi” toate actele cerute.
    DAR
    metodologia publicată la 31 august a.c. CONTRAZICE PREVEDERI ale OUG 41/2016, intrată în vigoare la 30 iunie a.c.

    Printre prevederile acestei OUG:
    Pentru cereri de acte în format electronic, instituțiile trebuie să pună la dispoziție o adresă e email (deci nu o platformă)
    Cetățenilor NU LI SE VOR MAI CERE ACTE ce pot fi obținute direct, între instituții.
    REFERIRE DIRECTĂ LA CAZIERUL JUDICIAR!!!

    Era ilegală cererea cazierului judiciar (deci și eliminarea dosarelor candidaților care nu l-au postat)
    Similar, multe documente cerute (și din cauza cărora alți candidați au fost respinși) se referă la date aflate chiar la MENCȘ
    Este situația tipică, descrisă de Premierul Cioloș ca fiind eliminată prin OUG, în care un cetățean este pus să ia un act de la un ghișeu, ca să-l depună la alt ghișeu al aceleiași instituții.
    Sunt acoperite în acest caz: dovada apartenenței la Corpul Națonal de Experți în Management Educațional (registrul este chiar la cei care cer dovada aceasta), și cererile de calificative pe anii anteriori (școlile încarcă, cu multă trudă, în fiecare an aceste date, chiar pe site-ul ministerului)