Prima paginăActualitate

Cine a fost studentul chinez mort în Gara Roman: îndrăgostit de România, fascinat de Eminescu

Cine a fost studentul chinez mort în Gara Roman: îndrăgostit de România, fascinat de Eminescu

Dimensiune text

 

 

Sâmbătă, 26 ianuarie, un tânăr de origine chineză, în vârstă de 16 ani, și-a pierdut viața în zona Gării Roman după ce a sărit din tren.

În dimineața zilei de sâmbătă, tânărul chinez, pe numele său Yin Yuguo, a plecat cu trenul din Bacău, oraș în care învăța, la Universitatea „Vasile Alecsandri”, pentru a vizita Cetatea Neamţului. La un moment dat, în timp ce se afla în trenul aflat în mişcare, tânărul a sărit din vagon. Se bănuiește că a crezut că a ajuns în orașul Paşcani, când, de fapt, se afla în Gara Roman. Din păcate, saltul i-a fost fatal, Yin Yuguo lovindu-se cu capul de o bucată de beton.

Yin Yuguo a fost protagonistul unui reportaj al jurnaliștilor recorder.ro, care îl descriu ca un tânăr îndrăgostit de România, acesta ajungând în România în toamna anului trecut, după ce a citit operele lui Mihai Eminescu în chineză. Anul trecut, pe 1 decembrie, la împlinirea a 100 de ani de la Unirea de la 1918, tânărul a participat la festivităţile pregătite de autorităţi la Alba Iulia, iar imaginile cu el înfăşurat în tricolorul românesc au făcut înconjurul ţării.

Citiți întregul material despre Yin Yuguo pe site-ul recorder.ro, la acest link: https://recorder.ro/moartea-chinezului-nostru/.

 

 

Foto: recorder.ro

 COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • ulise 2 ani

    Intr-o alta tara , cat de cat civilizata , in care poti sa calatoresti decent pe linia ferata , ar fi gasit scris in vagon : ” Urmeaza statia Pascani cu peronul pe partea dreapta ” . Dar ce sa ceri de la cfr ???? A ” tras ” si a ” muls ” de mostenirea lasata de muncitorii CFR-isti ceausisti pana au ramas doar rugina , bataia de joc , urina , coscoveala, mizerie ,lipsuri , subrezeala ,intuneric , bube, mucegai , indiferenta si preturi mult prea mari pentru serviciile oferite. Eu evit pe cat posibil sa calatoresc si sa vizitez Romania. Concediile in Romania dauneaza grav sanatatii mintale , fizice si psihice. In schimb , viata de zi cu zi in Romania este usoara pentru ca iti poti permite sa fi indiferent . Esti lasat de mediul social , de semenii tai si de conducatori acestei tari sa devii indiferent…..Cica indiferenta este un pacat mare….Asa o fi….

  • Florin 2 ani

    „Cunoscatorule” semidoct, daca vii din Bacau catre Pascani, peronul e pe partea stanga, ceea ce ar putea schimba semnificativ datele problemei.

  • mihai 2 ani

    Dumnezeu sa-l odihneasca pe acest om care ne-a iubit tara. Sa avem un gand bun pentru el si pentru visele lui de tinerete. Cat despre CFR, aceasta firma a ajuns intr-un hal fara de hal, devenind un pericol public. Sunt navetist cu trenul si stiu bine ce zic. Una se anunta la megafoane si alta se intampla in statie. Un tren care vine la ora fixata este exceptie, intarzierile sunt regula. Locomotivele sunt insuficiente si se defecteaza des. Au fost cazuri cand a fost luata locomotiva de le un „regio” pentru a inlocui locomotiva defecta de la un „interregio” si calatorii din primul au fost lasati cu ochii in soare. Diversi dubiosi circula nestingheriti, fara bilet. De unde stim ca acest om nu a fost victima unui jaf sau a unei agresiuni? Daca nu este feciorul „cuiva important” se va face o ancheta serioasa?