Cinci parcometre noi pentru plata parcărilor publice

Cinci parcometre noi pentru plata parcărilor publice

Dimensiune text

Cinci noi parcometre au fost montate în municipiul Roman, anunță autoritățile locale. Parcometrele au fost instalate în zonele centrale, unde și există parcări publice cu plată. Romașcanii pot achita taxa pentru locul de parcare și prin sms sau prin intermediul aplicației T-PARK.

”Pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor și pentru a facilita accesul proprietarilor de autoturisme la sistemele de plată a parcărilor publice, Primăria municipiului Roman a achiziționat alte cinci noi parcometre. Începând de marți, 7 iulie, noile parcometre au fost montate în următoarele parcări publice cu plată: Dobrogeanu Gherea (între străzile Mihai Kogălniceanu și Cuza Vodă), Oituz (între străzile Dr. Felix și Cuza Vodă), Libertății (între străzile Unirii și Cuza Vodă), Tineretului (la Policlinică) și Sucedava (zona Pieței, vis-a-vis de Kosarom). În total, pe raza municipiului Roman sunt instalate și funcționale 27 de parcometre”, au declarat reprezentanții administrației locale.

Din primăvara anului trecut, Primăria Roman a implementat sistemul de achitare a contravalorii taxei pentru parcare prin SMS sau cu un card bancar (pentru cei care vor folosi aplicația pentru dispozitivele inteligente ”TPARK”). Cetățenii pot achita taxa de parcare pentru parcările publice marcate cu albastru prin trimiterea unui SMS la numărul 7420. Tarifele sunt de 0,25 euro plus TVA – pentru parcarea autoturismului timp de o oră și de 1,10 euro plus TVA – pentru parcarea autoturismului timp de 24 de ore. De asemenea, cei care își descarcă pe dispozitivele inteligente (telefon, tabletă) aplicația ”TPARK” vor putea achita contravaloarea parcării cu un card bancar valid. Costurile sunt de 1,25 lei pentru o oră de parcare, de 6,25 de lei pentru 24 de ore de parcare sau de 49,98 de lei pentru un permis de parcare valabil timp de o lună. Avantajul folosirii acestei aplicații este aceea că utilizatorii vor fi atenționați din timp că expiră valabilitatea plății parcării.COMENTARII

WORDPRESS: 0