Cinci copii abandonaţi vor petrece weekendul în familie

Dimensiune text

Din bunăvoinţa unor familii cu inimă mare, cinci copii din centrele de plasament vor putea petrece sărbătorile de iarnă în sânul unei familii.

Mai multe persoane şi-au dorit să facă o bucurie unui copil şi să îi ofere posibilitatea de a simţi căldura unei familii în următoarea perioadă, însă au fost împiedicate de întocmirea actelor necesare unei asemenea acţiuni. „Am primit multe telefoane şi solicitări de la familii, însă, până în acest moment, doar trei dintre ele au întocmit dosarele complete pentru a lua copii acasă. Încă una a anunţat că are toate documentele şi urmează să se prezinte la sediul instituţiei. Știm sigur că aceşti copii vor merge la Piatra Neamţ, Bicaz şi Cândeşti. O familie a făcut un gest deosebit şi a decis să ia acasă doi fraţi de sărbători”, a declarat Cristina Păvăluţă, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ.

În ceea ce priveşte procedura de lucru ce trebuie urmată în astfel de situaţii, familia interesată trebuie să adreseze DGASPC o cerere scrisă de învoire a unui copil în familia sa, specificând care este perioada pentru care se solicită această învoire, precum şi datele de contact. Totodată, trebuie să anexeze cererii următoarele documente: anchetă socială efectuată de către autoritatea publică locală de la domiciliul solicitantului, copii ale actelor de stare civilă ale tuturor membrilor familiei solicitantului, care locuiesc la acelaşi domiciliu, adeverinţe medicale pentru toţi membrii familiei solicitantului care locuiesc la acelaşi domiciliu şi declaraţie pe proprie răspundere că nu sunt înscrişi în cazierul judiciar.

Ulterior, în urma analizării documentelor şi a verificării informaţiilor puse la dispoziţie, se va întocmi, de către asistentul social din centrul de plasament, un referat în care se propune sau nu învoirea copilului în familie, referat care se va înainta spre aprobare directorului general al DGASPC.COMENTARII

WORDPRESS: 0