Prima paginăRural

Cinci comune s-au asociat în GAL „Podișul de nord al Bârladului”

Dimensiune text

Cinci comune din jurul Romanului – Bîra, Boghicea, Gâdinți, Sagna și Stănița – s-au asociat în Grupul de Acțiune Locală (GAL) intitulat „Podișul de nord al Bârladului”.

 

 

Scopul acestei asocieri este acela de a accesa fonduri europene pentru derularea unor proiecte locale. Din GAL fac parte primăriile și micii întreprinzări din cele cinci comune componente. „Prin asociere, avem șanse să primim fonduri europene pentru implementarea unor proiecte importante pentru comunele noastre. Acest GAL are o listă de proiecte și obiective pe care le dorim realizate”, a declarat Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.

Fiecare comună în parte și-a propus un plan de obiective pe care dorește să le atingă cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. „Printre aceste obiective, îmi doresc reabilitarea și modernizarea drumurilor și înființarea unei biblioteci comunale„, a precizat primarul comunei Bozieni.

Teritoriul GAL „Podișul de nord al Bârladului” reprezintă o zonă cu important potențial de dezvoltare agricolă, economică, culturală și turistică, ceea ce a determinat grupul de inițiativă să se asocieze în vederea inițierii proiectelor de dezvoltare a acestei zone a țării.

COMENTARII

WORDPRESS: 0