Cinci ani de închisoare pentru complicitate la furt de gaze

Dimensiune text

Pedeapsa a fost aplicată unei persoane care a efectuat modificări neautorizate la contoarele de gaze naturale, în vederea facilitării consumului fraudulos. În județul nostru au fost identificate 11 intervenții frauduloase la contoarele de gaz.

 

 

Echipele specializate ale E.ON Gaz Distribuție au identificat, în primele opt luni ale acestui an, peste 1.533 cazuri de intervenții neautorizate la contoarele de gaze naturale, în vederea facilitării consumului fraudulos, dintre acestea 11 fiind identificate în județul Neamț. Aceste cazuri au făcut obiectul unor sesizări adresate instituțiilor abilitate ale statului, în vederea identificării și sancționării vinovaților. Totodată, E.ON Gaz Distribuție a inițiat demersurile legale în vederea recuperării prejudiciilor aduse companiei. Recent, o persoană a fost condamnată, printr-o sentință în primă instanță, la cinci ani de închisoare cu executare și plata unor daune materiale de 56.943,7 lei, pentru săvîrșirea infracțiunilor de complicitate la furt calificat de gaze naturale în formă continuată și pentru deteriorarea echipamentelor de măsurare a consumului de gaze naturale.

Echipe specializate ale E.ON Gaz Distribuție efectuează periodic verificări în teren, în scopul depistării cazurilor de consum fraudulos de gaze naturale. Compania atrage atenția încă o dată asupra riscurilor la care se expun persoanele care efectuează sau care permit intervenții neautorizate la aparatele de măsurare a consumului de gaz și la instalațiile de gaze naturale. Intervențiile asupra echipamentelor de măsurare a consumului de gaze naturale în scopul înregistrării unei cantități mai mici decît cea reală reprezintă infracțiunea de distrugere. Totodată, consumul de gaze naturale fără înregistrarea acestuia, ca urmare a intervenției asupra echipamentelor de măsurare sau prin alte mijloace, reprezintă furt calificat, infracțiuni prevăzute și sancționate ca atare de Codul Penal și de Legea nr. 123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale. Recomandăm consumatorilor să nu accepte ofertele venite din partea anumitor persoane și să nu permită accesul acestora la instalațiile proprii sau ale distribuitorului licențiat de gaze naturale în vederea efectuării unor modificări de orice natură, menite a distorsiona înregistrarea cantităților reale de gaze naturale consumate. Rugăm, de asemenea, persoanele care au cunoștință de existența unor cazuri de consum fraudulos de gaze naturale să sesizeze de îndată conducerea companiei E.ON Gaz Distribuție sau organele de cercetare penală, în vederea luării tuturor măsurilor care se impun pentru sancționarea unor asemenea fapte„, se arată într-un comunicat emis de E.ON Gaz Distribuție.COMENTARII

WORDPRESS: 0