Cinci angajatori s-au ales cu amenzi pentru munca la negru

Dimensiune text

Pe parcursul lunii februarie, 20 de inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ (ITM) au efectuat 239 controale la operatori economici din judeţ, ocazie cu care s-au constatat 365 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. Urmare a controalelor efectuate, s-au aplicat 127 de sancţiuni contravenţionale, însumând 118.000 de lei.

Au fost depistaţi cinci angajatori la care lucrau şapte persoane fără forme legale de angajare. Cuantumul amenzilor aplicate pentru munca la negru a fost de 70.000 de lei.

„În luna februarie 2015, ca o alternativă la activitatea de control, s-au organizat întâlniri cu 34 de angajatori, pentru a se evidenţia, din nou, principalul obiectiv în domeniul relaţiilor de muncă, respectiv identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, şi riscurile pe care le implică folosirea forţei de muncă fără forme legale. S-a luat act de faptul că încă mai sunt angajatori care nu înţeleg să respecte dispoziţiile legale în domeniul legislaţiei muncii, folosind, în continuare, persoane fără forme legale de angajare”, a declarat Ioan Popescu, inspectorul şef al ITM Neamţ.


COMENTARII

WORDPRESS: 0