Prima paginăActualitateRoman

Cimitir ca în filmele americane

Dimensiune text

În noul cimitir, amenajat în cartierul Bălcescu, toate mormintele vor avea aceeași suprafață. Anul trecut, cimitirul Eternitatea, care se întinde peste 11 hectare, a produs profit.

Lucrările la cimitirul din cartierul Nicolae Bălcescu se încadrează în grafic, iar luna viitoare, gardul care împrejmuiește locul respectiv va fi gata. După ce împrejmuirea va fi terminată, reprezentanții administrației locale vor trasa și spațiile aferente mormintelor, aleilor și altor elemente, pentru o sistematizare a spațiului. ”Nu va fi o interdicție la cum omul vrea să-și marcheze mormântul, dar va fi la perimetrul pe care îl va deține. Vor fi ca niște racle așezate într-o ordine care va regulariza foarte bine acea suprafață”, a precizat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman. Acesta a recunoscut că s-a inspirat din filmele americane, atunci când s-a gândit la cum va fi amenajat noul cimitir.

Cimitirul care se amenajează de către Municipal Locato are o suprafață de 23.000 de metri pătrați și se află în spatele cimitirului deja existent în cartierul Nicolae Bălcescu. Conform reprezentanților administrației publice locale, în cimitirul “Eternitatea” de pe strada Mihai Viteazu mai sunt locuri pentru aproximativ doi ani, astfel că, pe viitor, se intenționează achiziționarea unei suprafețe de aproximativ două hectare, în imediata apropiere a noului cimitir din cartierul Bălcescu, pentru același scop.

Cimitirul “Eternitatea” din Roman are o suprafață de 113.021 metri pătrați. Anul trecut, veniturile provenite din taxele încasate de la rudele celor înmormântați în cimitir s-au ridicat la 1.271.374 lei, în timp ce cheltuielile au fost în valoare de 1.252.300 lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Gabriel 7 ani

    Foarte tare. Mereu mi-au placut cimitirele americane, sunt asa de simple si ordonate.

  • rom 7 ani

    ca in filmele cu cawboy?