Chiulangiii nu primesc calculatoare de la Guvern

Peste 5.000 de absenţe pe zi
Chiulangii, dar cuminți
Elevii au chiulit mai puțin și au fost mai cuminți

Elevii care au înregistrat mai mult de 20 de absențe nemotivate în cursul anului școlar trecut nu vor putea solicita sprijin financiar pentru a-și cumpăra un calculator în cadrul programului „Euro 200”, chiar dacă îndeplinesc condițiile materiale specificate în program.

 

Solicitarea înscrierii în program se face la sediul unităților școlare, cererea fiind însoțită în mod obligatoriu de un document care să ateste situația școlară a elevului în anul școlar trecut. Cererile fac, apoi, obiectul unei anchete sociale care să confirme veridicitatea datelor înscrise în dosar, după care lista solicitărilor eligibile va ajunge la Ministerul Educației. Lista beneficiarilor de bonuri valorice în valoare de 200 de euro pentru achiziționarea unui computer, în funcție de fondurile alocate, va fi făcută publică pe 1 iunie.

Beneficiarii acestui program sînt elevii și studenții din învățămîntul de stat și particular acreditat, în vîrstă de pînă la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximun 150 lei pe membru de familie, exclusiv beneficiarii unui calculator de tip desktop, conform Ordonanței de Urgență 87/2008 (elevii de liceu care au primit calculatoare în noiembrie 2008). La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile acestora în luna precedentă, cu excepția alocației de stat, alocației familiale complementare și a alocației de susținere pentru familia monoparentală, bugetului personal complementar acordat persoanelor cu handicap, burselor de studii și burselor sociale, precum și a tuturor drepturilor sociale exceptate de la stabilirea altor drepturi și obligații.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!