Prima paginăRoman

Chirurgii au operat la foc continuu

Dimensiune text

În weekend, Spitalul Roman a asigurat intervențiile chirurgicale pentru tot județul.

 

Sfîrșitul săptămînii trecute a fost unul extrem de dificil pentru cadrele medicale de la Centrul de Primire Urgențe (CPU) și secția Chirurgie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman. Dacă la CPU, vineri, sîmbătă și duminică, numărul prezentărilor a fost extrem de mare, în secția Chirurgie s-a operat la foc automat, întrucît Spitalul Roman a asigurat intervențiile chirurgicale pentru întreg județul.
Săptămîna trecută, am primit o adresă oficială prin care eram anunțați că la secția de Antestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Neamț se efectuează niște lucrări, astfel că acolo s-au operat doar cazurile extrem de urgente. Restul intervențiilor chirurgicale au fost redirecționate către secția Chirurgie la Spitalul Roman., astfel că medicii de aici au fost nevoiți să facă față unui număr foarte mare de intervenții chirurgicale„, a declarat medicul Mircea Coadă, managaerul spitalului.

Nici la CPU lucrurile nu fost mai liniștite. În numai trei zile, s-au înregistrat peste 300 de prezentări, cele mai multe dintre acestea nefiind urgențe reale, ci cazuri de consum exagerat de alcool, agresiuni sau alte afecțiuni care nu au avut nevoie de internare.

COMENTARII

WORDPRESS: 0