Prima paginăAdvertorial

Chirurgia cataractei, în siguranță, la Arcadia

Chirurgia cataractei, în siguranță, la Arcadia

Dimensiune text

 

Dr. Corneliu Grigoraș, medic specialist Oftalmologie, Arcadia

 

Cataracta, opacifierea degenerativă sau „încărunțirea” lentilei intraoculare (cristalinului), reprezintă una dintre principalele cauze de scădere reversibilă a vederii. Se estimează că peste 70% dintre persoanele de peste 60 de ani vor dezvolta această afecțiune.

Factorii favorizanți ai apariției cataractei sunt multipli:

  • vârsta înaintată (cataracta senilă);
  • expunerea excesivă la raze ultraviolete sau raze X;
  • diabetul;
  • alte afecțiuni oftalmologice;
  • tratamentul cu corticosteroizi;
  • vitrectomia;
  • leziunile oculare;
  • factorii genetici.

De cele mai multe ori, cataracta se manifestă prin scăderea difuză a vederii și a contrastului la distanță și aproape. În această situație, scăderea vederii nu mai este corectabilă prin purtarea de ochelari.

Evoluția afecțiunii este foarte lentă și persoana afectată nu sesizează de la zi la zi aceste modificări. Din acest motiv, se recomandă controlul oftalmologic regulat.

Tratamentul cataractei – rezultate spectaculoase pentru pacienți

Tratamentul cataractei este strict chirurgical.

La Arcadia, operația de cataractă se realizează în mod performant prin metode sigure, moderne, cu ajutorul ultrasunetelor și printr-o agresiune minimă a structurilor oculare. Operația este nesângerândă, durează câteva minute, iar anestezia necesară se realizează periocular.

Operația pentru îndepărtarea cataractei și implantarea de cristalin constă în îndepărtarea, prin incizii foarte mici la marginile corneei, a cristalinului cataractat și implantarea în sacul capsular a cristalinului artificial, o lentilă cu aceeași putere dioptrică a cristalinului inițial sau cu putere dioptrică ajustabilă. Designul special al cristalinului sporește mult contrastul, vederea nocturnă sau permite vederea clară atât la distanță, cât și de aproape (cristalinele multifocale sau acomodative).

Tratamentul postoperator constă în aplicarea de coliruri și este ușor de urmat de pacienți.

Chirurgia cataractei este una dintre cele mai spectaculoase operații. Chiar a doua zi după intervenție, modificările acuității vizuale sunt percepute de pacienți.

În Spitalul Arcadia, operația se realizează în siguranță, în cele mai bune condiții, într-o sală dedicată chirurgiei oftalmologice. Structura multidisciplinară a rețelei medicale Arcadia asigură un răspuns imediat oricăror complicații sau afecțiuni coexistente.

Pentru programări, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

 

www.arcadiamedical.ro

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0