Chestionarele de satisfacție a cetățenilor îl trimit pe primarul Lucian Micu în Malta

Chestionarele de satisfacție a cetățenilor îl trimit pe primarul Lucian Micu în Malta

Proiectul „Romașcanii decid”, promovat în capitala Maltei
Lecții de viață pe bani europeni
Dascăl din Cordun școlit în Malta

 

Municipiul Roman a câștigat, cu sprijinul cetățenilor implicați, o competiție la nivel internațional, în urma căreia primarul Lucian Micu va pleca în Malta. În perioada 15–16 mai, în capitala Valletta – Malta – țară care deține președinția Consiliului Uniunii Europene – va avea loc cea de-a IX-a Conferinţă Europeană a Calităţii, intitulată „Unirea forțelor și ruperea barierelor spre o administrație publică performantă, transparentă și incluzivă”.

Romanul s-a înscris în competiție, alături de alte comunități din Franța, Finlanda, Norvegia, Austria, Irlanda, Belgia, Spania, cu proiectul intitulat „Romașcanii decid! – Evaluarea satisfacției cetățenilor și implicarea lor în procesul decizional”. Comitetul de selecție din Malta a ales, din fiecare țară europeană, doar două cazuri de bună practică, iar proiectul municipiului Roman a fost declarat câștigător din partea României.

„Cu proiectul «Romașcanii decid! – Evaluarea satisfacției cetățenilor și implicarea acestora în procesul decizional», municipiul Roman a obținut locul întâi și în cadrul Conferinței internaționale «Inovație și calitate în sectorul public», eveniment organizat la București, pe 20 octombrie 2016, de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), alături de Cancelaria Prim-ministrului și Consiliul Europei. La Conferința din Malta vor fi prezenți reprezentanți la vârf din partea unor municipalități europene remarcabile pentru contextul dezvoltării Uniunii Europene. Aspectele concrete privind metodele de translatare a modelelor de succes vor veni din partea autorităților publice regionale și locale din Franța, Finlanda, Norvegia, Austria, Irlanda, Belgia, Spania, România, Slovenia, Portugalia, Italia. Conferința este organizată de către Rețeaua Europeană de Administrație Publică (EUPAN) pe durata mandatului președinției malteze a Consiliului Uniunii Europene, în perioada 15-16 mai 2017, la Valletta, Malta”, susțin reprezentanții Primăriei Roman.

Din România, la acest proiect au mai fost selectați să participe la Conferința din Malta reprezentanți ai administrației județene din Vâlcea.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!