Cheesecake japonez

Cheesecake japonez

Dimensiune text

cheesecakeIngrediente: 9 ouă, 360 g ciocolată albă, 360 g cremă de brânză

Mod de preparare:

  1. Preîncălziţi cuptorul la 170 de grade. Separaţi ouăle. Băgaţi albuşurile la frigider. Topiţi ciocolata la bain marie, apoi scoateţi albuşurile şi bateţi-le spumă, până când albuşul nu cade din recipient.
  2. Adaugaţi crema de brânză în ciocolata topită, amestecaţi, apoi adaugaţi gălbenuşurile.
  3. Adăugaţi şi albuşurile bătute spumă peste ciocolata topită, în 3 porţii. Încorporaţi cu o spatulă fără să amestecaţi mai mult decât e necesar, pentru a nu elimina aerul din albuş.
  4. Tapetaţi o tavă de tort medie sau mare cu pereţi detaşabili cu foaie de copt, inclusiv pe pereţi, şi ungeţi hârtia cu ulei, pentru a permite alunecarea aluatului şi a evita crăparea lui când se micşorează.
  5. Daţi cheesecake-ul la copt într-o tavă cu apă pentru 45 de minute, primele 15 minute la temperatură medie, următoarele 15 minute la foc mai mic şi ultimele 15 minute lăsând prăjitura în cuptor, după ce aţi stins cuptorul.

Poftă bună!

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0