Cetățeni model în „Orășelul Copiilor”

Dimensiune text

Asociația „Exploratori pentru Viitor” și Primăria Roman au deschis, în Parcul Municipal, „Orășelul Copiilor”. Copiii au avut astfel ocazia de a cunoaște, prin joacă, modul în care funcționează instituțiile dintr-un municipiu.

 

 

Joi, începînd cu ora 11.30, Asociația „Exploratori pentru Viitor” și Primăria Roman au organizat, cu ocazia Zilelor Municipiului, o nouă ediție a „Orășelului Copiilor” – proiect care își propune să formeze și să dezvolte, în rîndul celor mici, atitudini sociale și civice față de instituțiile și stilul de viață al orașului în care aceștia locuiesc.

„Copiii vor putea, astfel, prin joacă, să cunoască în mod direct nevoile unei comunități, modul în care funcționează instituțiile și cum trebuie utilizate serviciile acestora, punîndu-și în valoare drepturile și obligațiile de cetățeni”, a susținut primarul Laurențiu Dan Leoreanu. De această dată, la deschiderea „Orășelului Copiilor” a participat și delegația din orașul armean Dilijan. Ambasadorul Armeniei în România, Hamlet Gasparian, precum și primarul orașului Dilijan, Armen Santrosyan, l-au felicitat pe edil atît pentru atenția pe care administrația locală o acordă copiilor, cît și pentru frumusețea municipiului Roman.

„Aveți un oraș foarte frumos și, pe de altă parte, cu toții știm că viitorul nostru sînt copiii, deci tot ceea ce facem trebuie să fie spre binele lor. Felicit Consiliul Local Roman și, în special, pe primarul Laurențiu Dan Leoreanu pentru aceste frumoase evenimente, dar și pentru atenția acordată copiilor. Sîntem convinși că vom avea o colaborare fructuoasă în viitor”, a spus ambasadorul Armeniei în România.

Printre activitățile recreative din cadrul „Orășelului Copiilor” s-au numărat Serviciul de Pașapoarte, Clubul de Orientare Geografică, Librăria, Școala , Primăria, Clubul Alpin de Cățărători, Biserica, Clubul de Facepainting, Agenția Antidrog, Filarmonica, Institutul Meteo, Banca, Tîrgul de Meșteșuguri, Pompierii, Poliția Locală, Teatrul de păpuși, precum și alte instituții și obiective care funcționează în municipiu. Copiii au primit pașapoarte pentru vizitarea instituțiilor din Orășel și, în funcție de cunoștințele acumulate și de atitudinea socială pe care au avut-o, participanții au primit puncte ce au putut fi convertite în bani virtuali, la Banca Orășelului.COMENTARII

WORDPRESS: 0