HomeSocialEducatie

Cercetătorii vin şi la Piatra Neamţ

Vineri, la Piatra Neamţ se vor desfăşura mai multe activităţi ştiinţifice şi educative, dedicate celor care sunt pasionaţi de ştiinţă, dar şi curioşilor care vor să vadă experimente inedite.

Vineri, 26 septembrie, cei pasionaţi de ştiinţă sunt aşteptaţi, începând cu ora 17.00, la Curtea Domnească, din Piatra Neamţ, unde se va desfăşura cea de-a 8 a ediţie a evenimentului Noaptea Cercetătorilor. Cercetători, ingineri, exploratori şi inventatori vor fi  prezenți pentru a desfăşura experimente inedite, conferinţe captivante şi concursuri cu premii atrăgătoare.

noaptea2609cÎn Piatra Neamţ, evenimentul se va desfăşura în mai multe locaţii. La Colegiul Naţional „Petru Rareş” vor avea loc experienţe inedite de chimie. Va exista un stand unde se vor face câteva experienţe spectaculoase de chimie, se va prezenta staţia meteo a colegiului, recent achiziţionată, se vor face observaţii astronomice cu ajutorul telescopului de 250 de milimetri şi o lansare soft FaceRig, efectuată de elevul Vlad Gheorghiu, din clasa a XII-a. La Școala „Nicu Albu” vor avea loc activitaăți de creaţie, care se vor împărţi pe trei direcţii: pictură, cu titlul „Invitaţie în lumea culorilor”, mâini îndemânatice şi experimente interactive, cu titlul „Micii cercetători”, şi o activitate de dezbatere pe diverse teme numită Agora.

La Liceul de Informatică va avea loc concursul Egg Landing, concursul de construire şi lansare a avioanelor de hârtie, care se adresează elevilor din clasele VI-X, având categoriile de seniori şi juniori, şi prezentarea roverului construit de echipa RO-SAT ONE, pentru participarea la Competiţia Europeană CanSat 2014, cu care echipa a câştigat locul 1 la categoria Avansaţi a competiţiei.

Ultima locaţie unde se va desfăşura evenimentul este Colegiul Tehnic de Transporturi, unde vor avea loc activităţi cu privire la inginieria şi ştiinţele exacte care se întâlnesc în activitatea curentă a elevilor, mecanică auto, tehnologia transporturilor şi experimente legate de electrică şi electronică.

Noaptea Cercetătorilor se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie, la nivelul Uniunii Europene şi îşi propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

Evenimentul se desfăşoară şi în alte mari oraşe: Iaşi, Oradea, Galaţi, Craiova, Constanţa, Bucureşti, Braşov şi altele.

Comentarii

WORDPRESS: 0