Prima paginăActualitate

Cercetați de polițiști pentru furt de energie electrică

Cercetați de polițiști pentru furt de energie electrică

Dimensiune text

 

17 infracțiuni de furt de energie electrică și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, au fost constatate de polițiști, în urma unei acțiuni desfășurate marți.

La data de 20 noiembrie, polițiștii de investigații criminale și ordine publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, însoțiți de specialiști ai Delgaz Grid, au desfășurat o acțiune pentru depistarea persoanelor care sunt branșate ilegal la rețeaua electrică în Anexa II Văleni din Piatra Neamț, informează IPJ Neamț. În activități au fost angrenați luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi și polițiști locali.

Cu ocazia verificării legalității racordării la sistemul de distribuție a energiei electrice și alimentării cu energie electrică, polițiștii au depistat 17 persoane care s-ar fi racordat, prin folosirea unor instalații artizanale, la rețeaua electrică Delgaz Grid, sustrăgând astfel, energie electrică pentru alimentarea locuințelor. Astfel, în urma activităților întreprinse, polițiștii au constatat 17 infracțiuni.

„Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt de energie electrică și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”, informează IPJ Neamț.

În primele nouă luni ale anului, la nivel național, conform datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, 19 persoane au decedat şi 39 au fost rănite din cauza instalaţiilor electrice defecte sau improvizate.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0