Cercetat penal pentru nerespectarea regimului de muncă al minorilor

Cercetat penal pentru nerespectarea regimului de muncă al minorilor

Dimensiune text

 

În perioada 1 – 30 noiembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ a efectuat 271 controale, ocazie cu care s-au constatat 295 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 154 de sancţiuni contravenţionale, informează ITM Neamț.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în luna noiembrie, nouă inspectori de muncă au realizat 122 vizite de control şi evaluare la angajatori şi au aplicat în total 100 de sancţiuni contravenţionale. În luna noiembrie, la ITM Neamț au fost comunicate 12 evenimente de muncă, cauzele acestora fiind: cădere de la înălţime sau de la acelaşi nivel, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, accident de traseu şi circulaţie. Toate  evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare.

În domeniul relaţiilor de muncă, în luna noiembrie, zece inspectori de muncă au controlat 149 de agenţi economici, au dispus 193 de măsuri şi au aplicat în total 54 de sancţiuni contravenţionale, pentru încălcări ale prevederilor  Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, modificată şi completată, ale HG 905/2017 şi ale OG nr.25/2014, modificată şi completată.

În luna noiembrie 2019 au fost realizate 149 de controale privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată. La șapte angajatori au fost depistate 20 de persoane, din care un tânăr cu vârsta între 15 – 18 ani, pentru care angajatorii nu au încheiat forme legale de angajare. Pentru nerespectarea prevederilor legale privind munca nedeclarată au fost aplicate șapte amenzi în cuantum de 400.000 de lei. În cazul unui angajator, s-au înaintat către organele de cercetare penală documentele necesare în vederea constatării infracţiunii pentru nerespectarea regimului de muncă al minorilor, au mai precizat reprezentanții ITM Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0