Cercetașii din Pildești participă la RoJAM 2017

Cercetașii din Pildești participă la RoJAM 2017

Dimensiune text

 

Sub motoul „Schimbă perspectiva” are loc în localitatea Cristian, din județul Brașov, cel mai mare eveniment cercetășesc din ultimi ani, RoJAM2.0 17, cea de-a șasea jamboree națională a Cercetașilor României, la care sunt prezenți peste 1.500 de tineri din țară și din străinătate.

Două patrule de exploratori din cadrul Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” Pildești, membri ai Organizației Naționale Cercetașii României, cu liderii lor Andreea Mîrț și Veridiana Mîrț, participă, între 4 și 15 august, la cel mai mare proiect educativ gândit pentru tinerii cercetași.

 

„Cercetășia fiind un model educațional de formare, având ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili și implicați în comunitățile din care fac parte, Primăria Cordun a sponsorizat cu generozitate prezența cercetașilor din Pildești la RoJAM2.0 17, precum și la tabere din vara aceasta, care au avut loc la Pralea, județul Bacău, pentru temerari, și la Poiana Micului, județul Suceava, pentru lupișori. Suntem la 110 ani de la crearea cercetășiei de către lordul Robert Baden Powell, organizație mondială care este prezentă în 224 de țări și care cuprinde peste 40 de milioane de membri activi”, a afirmat fratele Jesus Sagredo, membru fondator al centrului local al cercetaşilor din Pildeşti.

RoJAM2.0 17 este un program educațional unic, implementat sub înaltul patronaj al președintelui României. Prin cele 200 de activități organizate, RoJAM2.0 17 își propune să creeze un program orientat spre stimularea educației pentru știință și tehnologie, identificarea de soluții pentru dezvoltarea durabilă a comunităților locale, precum și pe încurajarea și promovarea diversității în societatea românească. Programul evenimentului este astfel construit încât, la finalul acestuia, fiecare participant să își poată evalua progresul personal atins, câștigând noi abilități pentru viața de zi cu zi și pentru a-și asuma un rol activ în comunitatea locală din care face parte.

Mai multe detalii pe paginile oficiale ale evenimentului, http://rojam.ro și https://www.facebook.com/RoJAM2017/ .

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0