Prima paginăNeamt

Cercetașii din Pildești, la vîrsta majoratului

Dimensiune text

La sfîrșitul lunii septembrie, cercetașii din Pildești au avut motive mari de sărbătoare. Centrul Local Scout „Adormirea Maicii Domnului”, din localitate, a împlinit 18 ani de existență, prilej cu care s-au organizat mai multe manifestări, care s-au întins și în luna octombrie.

 

 

Pentru a marca împlinirea a 18 ani de existență, s-a celebrat o slujbă specială, după care s-a organizat o horă imensă în Pildești. Pentru a completa sărbătoarea, pe parcursul lunii septembrie și începutul lunii octombrie au avut loc ritualurile de avansare a copiilor în diferite ramuri.
Pe 23 septembrie, la ora 6 dimineața, îmbrăcați gros, pe întuneric și răcoare, am pornit spre malul Moldovei pentru a ține ceremonia de trecere a temerarilor la exploratori. În jurul unui mic foc de tabără, așteptînd răsăritul, am ascultat evanghelia trecerii Mării Roșii, am recitat împreună cîntecul trecerii. A urmat aruncarea nodului negru de temerar în rîul Moldova și primirea noului nod. Trecerea la temerari a lupișorilor a avut loc la 30 septembrie 2012, în lunca de la Gherăești. 20 de bravi lupișori au trecut cu mult curaj de probele pregătite de temerari pentru a deveni, așa cum spune și numele ramurii, fără temeri, bravi, curajoși. Apoi, pe 4 octombrie, am participat la o altă liturghie specială, pentru a ne ruga sfîntului Francisc, patronul lupișorilor, pentru noul an scout care urmează să-l începem„, a spus Ioana Bejan, din cadrul Scout Pildești.

Înființată în 1993, organizația Scout Pildești cuprinde copii și tineri împărțiți în patru ramuri: lupișori (pentru copii cu vîrste între opt și 12 ani), temerari (copii cu vîrste între 12 și 16 ani), exploratori (adolescenți cu vîrste între 16 și 18 ani) și lideri (peste 18 ani).

 COMENTARII

WORDPRESS: 0