Cercetaşii din Pildeşti, în popas la biserica Sfântul Gheorghe din Cordun

HomeSocial

Cercetaşii din Pildeşti, în popas la biserica Sfântul Gheorghe din Cordun

 

cercetasi Pildesti vizita Biserica ortodoxa Cordun 11„Iubirea lui Cristos ne constrânge” – având în inimi aceste cuvinte, noi, cercetașii Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești, am vizitat, duminică, 22 ianuarie, Biserica Ortodoxă din Cordun. Această activitate a avut ca scop principal dialogul și rugăciunea împreună cu frații noștri ortodocși, acum în Săptămâna de Rugăciune pentru unitatea creştinilor.

Astfel, fiind motivați să ne deschidem inimile, am participat în număr de aproximativ 50 de cercetași, de la ramura temerarilor, exploratorilor, seniorilor și liderilor, alături de asistentul nostru spiritual, părintele vicar Pavel Mărtinaș. Fiecare dintre noi a pornit cu dorința de a afla cât mai multe lucruri referitoare la istoria și specificul bisericii, unde am fost atât de bine găzduiți de părintele Constantin Tiron, paroh, și de părintele Mihai Bordei. Activitatea a debutat cu o scurtă ambientare, făcută de fratele Jesus Sagredo, în care ne-am amintit obiectivele acestei întâlniri, la care au participat alături de noi și copiii din Cordun. La început, părintele Constantin ne-a explicat că nu întâmplător ziua de astăzi se află între două mari sărbători ale României: Ziua Culturii Naționale, în care l-am sărbătorit pe Mihai Eminescum și Mica Unire. Iar o surpriză foarte plăcută a fost recitarea poeziei „Luceafărul” de către o fetiță din Cordun. Apoi, noi, cercetașii, am pus întrebări, dorind să aprofundăm obiceiurile specifice bisericii răsăritene, iar preoții ne-am răspuns cu dragă inimă, punând accent pe faptul că bisericile noastre sunt surori, diferențele fiind mici, în comparație cu adevărul pe care îl mărturisim împreună.

Punctul culminant al activității a fost rugăciunea, momentul în care, după ce am ascultat un scurt fragment din Sfânta Scriptură, ne-am unit mâinile cu toții și ne-am înălțat gândurile către cer, spunând cu toții „Tatăl nostru”. În tot acest timp, preoții au ținut în mâinile lor o lumânare, simbolizându-l pe Isus Cristos, singura lumină care ne călăuzește și ne unește. Tot în cadrul rugăciunii, ne-am încredințat intențiile noastre de unire a bisericilor, crezând cu toată inima că într-o zi vom fi cu adevărat numai o turmă și-un păstor.

Apoi a urmat un moment frumos pregătit de copiii din Cordun. Aceștia au învățat două cântece, iar noi am cântat, unindu-ne astfel glasurile cu ei, „Ce bine e când frații” și „Unde-i iubire, acolo-i Dumnezeu”. Un schimb de amintiri între părintele Constantin şi liderul-șef al cercetașilor din Pildeşti, Andreea Mîrţ, a pus capăt vizitei la fraţii noştri din Cordun.

Așadar, ziua ne-a învățat să privim dincolo de zidurile care ne despart, pentru a putea construi poduri, ne-a învățat să căutăm dincolo de cuvintele care ne dezbină, pentru a putea, cu glasurile noastre, să ne rugăm pentru unire, astfel, încercând, în fiecare clipă, „să lăsăm lumea un pic mai bună decât am găsit-o”. Aducem mulțumiri comunităţii ortodoxe din Cordun și vom păstra mereu în inimi recunoștința pentru ospitalitate și bunăvoința lor, arătându-ne, de fiecare dată, ce înseamnă a fi frați adevărați.

Astfel, astăzi am învățat cu toții, și mici și mari, să fim GATA ORICÂND pentru a înțelege că „iubirea lui Cristos ne constrânge pe toți”.

Liderii Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești

cercetasi Pildesti vizita Biserica ortodoxa Cordun 03

cercetasi Pildesti vizita Biserica ortodoxa Cordun 07

cercetasi Pildesti vizita Biserica ortodoxa Cordun 01

cercetasi Pildesti vizita Biserica ortodoxa Cordun 02

cercetasi Pildesti vizita Biserica ortodoxa Cordun 05

cercetasi Pildesti vizita Biserica ortodoxa Cordun 06

cercetasi Pildesti vizita Biserica ortodoxa Cordun 08

cercetasi Pildesti vizita Biserica ortodoxa Cordun 09

cercetasi Pildesti vizita Biserica ortodoxa Cordun 10

cercetasi Pildesti vizita Biserica ortodoxa Cordun 11

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Circ si panarama! N-au nici o verticalitate acesti pastori, nici ortodocsi, nici catolici. Nici unu nu e sigur pe credinta lui, nici nu stiu in ce cred si ce marturisesc.Adevarul e unul, e Dumnezeu, ori ei, catolicii si ortodocsii, au marturisiri de credinta diferite, vezi filioque, deci nu au acelasi Dumnezeu, e la mintea cocosului. Daca catolicii afirma despre Insusi Dumnezeu ca Duhul sfant purcede si de la Tatal si de la Fiul, iar noi ca purcede doar de la Tatal, e clar ca vorbim despre Dumnezei diferiti, deci afirmatia ca ne inchinam la acelasi Dumnezeu e falsa 100%. Ne inchinam la acelasi Dumnezeu cand marturisirea de credinta e 100% aceeasi. Acum nici acesti pastori ortodocsi nu se mai inchina la Dumnezeu daca ei afirma ca Dumnezeul lor e acelasi cu al catolicilor si altor culte crestine sau necrestine. E un circ ecumenism de prost gust. Vrem armonie si buna intelegere intre toti dar in materie de credinta trebuie verticalitate, siguranta si mare frica de Dumnezeu care poate sa trimita sufletul omului la rai sau la iad. Mare bagare de seama. Sa nu ne jucam cu mantuirea noastra si a copiilor nostri, nu e joaca, Dumnezeu e viu, ne monitorizeaza si ne stie si cugetele ascunse, deci sa nu incercam sa ne ascundem si sa avem impresia ca il jonglam cum vrem noi fara consecinte. Doamne ajuta!