Cercetaşii din Pildeşti au o nouă conducere

Cercetaşii din Pildeşti au o nouă conducere

 

cercetasi-pildesti-adunarea-generala-septembrie-5Pentru cercetaşii din Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” Pildeşti, ziua de 23 septembrie a adus un eveniment important,  Adunarea Generală, care i-a reunit la un loc pe toţi membrii centrului cu vârsta de peste 16 ani şi care deţin dreptul de a vota. Astfel, în cadrul Adunării Generale, care a avut loc în Liceul Tehnologic „Sf. Ioan de la Salle” şi la care s-au alăturat şi părinţii din comitet, s-au luat decizii importante privind derularea activităţilor şi a proiectelor care vor avea loc în anul 2016 – 2017.

Pentru început, a fost ales un nou şef de centru. În urma voturilor, acesta este fr. Jose Maria Barcos, un cercetaş activ, care se va implica şi va gestiona de acum încolo activităţile cercetaşilor din Pildeşti. A fost ales şi şeful executiv al Centrului, în persoana Andreei Mîrţ, care a ocupat locul Luizei Andreea Mîrţ, cercetaşa care a avut această funcţie între anii 2014-2016. Pentru alte funcţii au fost alese Monica Mărtinaş, viceşef, Ramona Iştoc, secretară, şi Bianca Mîrţ, trezorieră. Alături de ei au fost desemnaţi şi ceilalţi lideri pentru a deţine anumite funcţii.

Totodată, la această întâlnire s-a prezentat şi structura actuală a centrului, cu numărul de membrii pentru fiecare ramură de vârstă. Din noua structură vor face parte şi părinţii cercetaşilor, aspiranţi la ramura seniorilor, care îşi doresc să se implice pentru a deveni membri ai familiei scout. Un alt punct al Adunării Generale a fost cel legat de rapoartele pentru activităţile derulate în anul 2015-2016. În cadrul acestora, au fost prezentate atât activităţile mari din timpul anului, cât şi activităţile din timpul verii, campurile şi stagiile de formare pentru viitori lideri.

„De la această întâlnire nu a lipsit nici momentul de destindere, în cadrul căruia s-au făcut câteva jocuri şi s-a discutat despre noul an scout. După acest moment, un punct important de pe ordinea de zi a fost propunerea măririi cotizaţiei anuală la suma de 72 lei de membru pe an, care a fost aprobată. Propunere a fost motivată şi votată, urmând ca ulterior să fie implementată. Adunarea Generală a fost încheiată cu o rugăciune, în care i-au fost încredinţate lui Dumnezeu proiectele pentru anul cercetăşesc care începe, urmând ca deschiderea Anului Cercetăşesc să aibe loc pe 4 octombrie, ziua care îl comemorează pe Sfântul Francisc de Assisi, patronul ramurii lupişorilor”, a afirmat Andreea Mîrţ.

Vara care s-a încheiat a fost una rodnică în activitate pentru cercetaşii din Pildeşti. „Exploratorii” (15-17 ani) au fost plecaţi în Transilvania, unde, timp de o săptămână, au participat la un campus mobil. La Adjudeni, a avut loc Campusul Naţional pentru cercetăşia catolică, între 18 şi 21 august, cu 700 de participanţi din toate ramurile. Și viitorii lideri au participat la campusuri mobile, de câte o săptămână: „lupişorii” la Mogoşeşti Şiret şi Pildeşti, iar „temerarii” la Valea Seacă – Oneşti. „De asemenea, un grup de liderii au colaborat ca animatori la activităţile «Vara împreună» desfăşurate la Bîra, dar şi în Mangalia şi Bucureşti. A fost o admirabila colaborare pentru ca mesajul lui Baden Pawell, «Lăsaţi această lume puţin mai bună decât aţi găsit-o», să meargă mai departe. Acum ne organizăm pentru noul an cercetăşesc, care va începe oficial, pentru copiii, tinerii şi familiile din Pildeşti, pe 4 octombrie”, a afirmat fr. Jesus Sagredo, membru fondator al Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti.

cercetasi-pildesti-adunarea-generala-septembrie-5

cercetasi-pildesti-adunarea-generala-septembrie-1

cercetasi-pildesti-adunarea-generala-septembrie-2

cercetasi-pildesti-adunarea-generala-septembrie-3

cercetasi-pildesti-adunarea-generala-septembrie-4

 

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0